Проверката на прокуратурата приключи! Кметът на Благоевград заплашен до 8г. затвор

Спецпрокуратурата започва разследване на кмета на Благоевград Атанас Камбитов и заместничката му инж. Тунева по данни за извършени престъпления по служба. Това е записано в постановлението на Районна прокуратура – Благоевград , която сезира Специализираното държавно обвинение по мой  сигнал  за неправомерна промяна на собствеността на земята в парк „Бачиново около заведението на бившия съдружник на Камбитов Иван Давидков.

БАЧИНОВО остава на благоевградчани!Не знам дали Атанас Станкев Камбитов ще е кандидат Кмет, но кандидат Обвиняем ЩЕ БЪДЕ!!!
“НАЛИЦЕ СА ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ЧЛ. 282 от НК и ЧЛ.219 от НК” По първото до 5 години ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, по второто до 6 години ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и глоба до 5 000 лева!!! Казах ли ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА? А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?
ПАЛЯЧО А?“,написа Злата Ризова на страницата си във фейсбук.

Становището на прокурор А. Димова е категорично: налице са данни за извършени престъпления по чл. 282 от Наказателния кодекс за нарушаване на служебните задължения или превишаване на властта с цел облага, и чл. 219 от НК за безстопанственост, за което законът предвижда до 6 г. затвор.
Причина за сигнала ми бе точка в дневния ред на сесията на ОбС , с която кметът Ат. Камбитов предложи прекратяване на съсобственост между общината и Ив Давидков като се предлагаше да му продадем общинската част от парцела с площ 581 кв.м., в който частна собственост са едва 170 кв.м. Справка назад в годините показа, че Давидков е купил заведението „Гъбата“ от РПК през 1997. С основание, базирано на отстъпеното право на строеж през 2003 г. ОбС му продава въпросните 170 кв.м. за 8 262лв. През 2015г. ОбС дава съгласие да се направи ПУП.план за регулация и застрояване за парк „Бачиново“ като УПИ на Давидков е отреден „за озеленяване и обществено хранене“. За частта от 411 кв.м. площ под изградения навес има издадено удостоверение за търпимост. Преди 1 година по искане на собственика на „Гъбата“ от Службата по геодезия, картография и кадастър е издадена заповед за изменение на кадастралната карта на Благоевград. Основанието е, че има непълнота и грешка в действащата карта и неправилно отразяване на начина на трайно ползване на застроената част и на прилежащата общинска площ. Затова е обособен УПИ (уреголиран поземлен имот) с начин на трайно ползване „за търговски обект, комплекс“. Въз основа на актуването на новообразувания имот е съставен акт за частна общинска собственост като новообразувания поземлен имот с площ 581 кв.м. е бил отразен в кадастралната карта на Благоевград. Това е направено без да има решентие на ОбС, което е задължително при промяна на статут от публична в частна общинска собственост. И именно въз основа на този акт Давидков внася искане в общината да се прекрати съсобствеността му на терена около „Гъбата“ като му продадем 411 кв.м., на които се разполага цялата тераса около заведението. Личните ми опасения бяха, че с подобен акт ще дадем възможност след време да се стартират процедури по масивно застрояване на терена, който е в сърцето на парк „Бачиново“.

Проверката на прокуратурата е констатирала, че служители на общината, кметът Камбитов и заместничката му по строителството са пренебрегнали законовите разпоредби и статутът на обшинския терен около заведението „Гъбата“ неправомерно е променен от публична в частна общинска собственост.

Като доказателство за предумишлени действия от страна на кмета Каомбитов по казуса прокурор Димова сочи в постановлението си, че той е включил въпросния имот в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти частна общинска собственост като е предложил общинския терен да се продаде на фирмата на Давидков „Металком инвест“ ООД
По казуса е поискано и становище от МРРБ , в което се декларира , че одобрение на ПУП или кадастрална карта не променят характера на собствеността на имотите и в този смисъл без изрично решение на ОбС не е възможно да се промени статута на земята от публична в частна общинска собственост .

С този акт на прокуратурата поне засега се блокират евентуални намерения за строителство в парк Бачиново, внимателно подготвени документално от кмета Камбитов, а държавното обвинение предстои да прецени основанията за повдигане на обвинение срещу него.

По закон кметове, председатели на ОбС, министри се разследват от Специализираната прокуратура. Поради тази причина Районна прокуратура – Благоевград е изпратила сигнала там. Очаква се скоро да бъде повдигнато обвинение на кмета на Благоевград.

Злата Ризова

Свързани новини

/Видео/ Момиче с уникалното име Пирина накара журито на „Гласът на България“ да онемее!

Blagoevgrad

Подготовката започна! В три държави се правят танцовите хореографии за Пирин Фолк 2019

Веси

Кмет от Югозапада помогна на ранен щъркел

Blagoevgrad

1 коментар

Срам 10.06.2019 19:23 at 19:23

КАМБИТОВ СТАНА ЗА СМЯХ! НАЛИ БЕШЕ МНОГО- УМЕН ?

4

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340