Продължават изкопните работи по ул. „Венелин“ в Дупница

До 22-и април ще продължат изкопните работи по подмяна канализацията по „Венелин“, която се извършва в момента в Дупница. Това е последния участък от проекта „Интегриран градски транспорт“, по който се подменя канал. След тази дата са възможни допълнителни ремонтни дейности след проверка на инвеститорския контрол от Община Дупница, като евентуалните забележки ще трябва да бъдат отстранени до 30 април. До тогава ще действа обходният маршрут за движение на МПС-та, за което са поставени насочващи табели. ÐºÐ°Ð½Ð°Ð»Ð¸Ð·Ð°Ñ†Ð¸Ñ
Както е известно, Община Дупница успя да договори допълнителни безвъзмездни средства от държавния бюджет за подмяна на подземната инфраструктура като освен канал се подменя и водопровод, който е над 50-годишен и всекидневно „гърми“. По „Интегриран градски транспорт“ са отпуснати средства за цялостно преасфалтиране и изграждане на тротоари, но предвид старата подземна мрежа, се наложи инж.Методи Чимев да търси и осигури необходимите милиони за тази дейност. С приключване на подмяна водопровода по „Бузлуджа“, предстои нов такъв да бъде положен и по „Венелин“.
До дни приключва и цялостното асфалтиране на ул.Родопи и тя ще бъде отново проходима за движение с автомобили.

 

Свързани новини

Благоевград не получи безплатни ваксини против грип

az

Трагедия! Отчаян мъж се обеси в дома си

az

Магистрала „Струма“ в посока Гърция е отворена

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.