Румен Радев идва в Благоевград да поздрави абсолвентите на АУБ

197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри по бизнес администрация за ръководни кадри в неделя ще получат дипломите си от Американския университет в Благоевград. Гост на тържествената церемония по дипломирането на 25-ия випуск на частния американски вуз ще е президентът Румен Радев, който в началото на седмицата потвърди пристигането си в Благоевград.

57% от завършващите тази година студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Виетнам и САЩ. И тази година най-много ще се дипломират по специалността „Бизнес администрация“ (39%), следвани от „Журналистика и масови комуникации“ (13%), „Икономика“ (11%) и „Информационни системи“ (11%). 63% от всички завършващи висшето си образование са с 2 специалности, а всичките абсолвенти ще станат горди притежатели на 2 дипломи – американска и българска.

Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде Валдрин Лука, министър на икономическото развитие на Косово, който се дипломира в АУБ през 2005 г. със специалности „Икономика“ и „Информационни системи“.

Сред гостите, заявили желание да приветстват випуска, са Иван Манев – председател на Настоятелството на АУБ, Дрейк Уейзърт – съветник по обществените въпроси при посолството на САЩ в България, както и най-дългогодишният президент на университета в 29-годишната му история Джулия Уоткинс, която го управлява от 1993 до 2003 г.

Пристигането на Уоткинс още миналия месец породи слухове, че е много вероятно тя отново да влезе в президентския кабинет, тъй като Стивън Съливан изненадващо се отказа да е начело на АУБ година преди изтичане на мандата му. Решението по този казус ще бъде взето ден преди церемонията – в събота, на заседание на Настоятелството на АУБ, което преди всяка церемония по дипломиране се събира в Благоевград, за да решава наболели проблеми на университета.

Източник: struma.bg

Свързани новини

Ловки крадци задигнаха дрехи и мобилен телефон на жена от…

Пепи

50-годишен благоевградчанин, открит мъртъв в дома му в кв.“Запад“

Blagoevgrad

Ученици от Пиринско грабнаха дрон за най-добра бизнес идея

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340