Румен Радев идва в Благоевград да поздрави абсолвентите на АУБ

197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри по бизнес администрация за ръководни кадри в неделя ще получат дипломите си от Американския университет в Благоевград. Гост на тържествената церемония по дипломирането на 25-ия випуск на частния американски вуз ще е президентът Румен Радев, който в началото на седмицата потвърди пристигането си в Благоевград.

57% от завършващите тази година студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Виетнам и САЩ. И тази година най-много ще се дипломират по специалността „Бизнес администрация“ (39%), следвани от „Журналистика и масови комуникации“ (13%), „Икономика“ (11%) и „Информационни системи“ (11%). 63% от всички завършващи висшето си образование са с 2 специалности, а всичките абсолвенти ще станат горди притежатели на 2 дипломи – американска и българска.

Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде Валдрин Лука, министър на икономическото развитие на Косово, който се дипломира в АУБ през 2005 г. със специалности „Икономика“ и „Информационни системи“.

Сред гостите, заявили желание да приветстват випуска, са Иван Манев – председател на Настоятелството на АУБ, Дрейк Уейзърт – съветник по обществените въпроси при посолството на САЩ в България, както и най-дългогодишният президент на университета в 29-годишната му история Джулия Уоткинс, която го управлява от 1993 до 2003 г.

Пристигането на Уоткинс още миналия месец породи слухове, че е много вероятно тя отново да влезе в президентския кабинет, тъй като Стивън Съливан изненадващо се отказа да е начело на АУБ година преди изтичане на мандата му. Решението по този казус ще бъде взето ден преди церемонията – в събота, на заседание на Настоятелството на АУБ, което преди всяка церемония по дипломиране се събира в Благоевград, за да решава наболели проблеми на университета.

Източник: struma.bg

Свързани новини

Майката на Димитър Бербатов подкара звяр за 150 бона

az

Внимание шофьори! Крадат пари и документи от коли

Веси

/Видео/ Съдът остави в ареста командоса от Благоевград! Шефът му Г. Гайков се опитва да го набеди за Лясковец
Ще подаде ли оставка Георги Гайков или отново ще го прикрият?

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.