Ръчен труд и творчество! Благоевградчанка твори цветя от дизайнерска хартия, споделя: Животът ми е цветен с тях!

Благоевградчанката Кирилка Симеонова е истинска кралица на цветята, които изработва от дизайнерски хартии години наред. Цветята са неразделна част от нейния живот. Носят уют и красота, създават настроение. „Животът ми е цветен с тях, искам да го направя цветен и красив и за хората“ – казва Кирилка.

Палитрата от разноцветни хартии тя превръща в огромни красиви рози, божури, маргарити – подходяща декорация за нашите лични празници. Цветнтите пана могат да допълнат успешно и всеки интериор,пише радио Благоевград.

В началото се захласнала по букетите с бонбони и си казала, че това може да прави и тя. Първото руло хартия е в розов цвят и естествено започнала да изработва рози. Разглеждала руски сайтове, които имат школа в изработването на цветя от хартия.
Кирилка Симеонова е работила 26 години в обувна фабрика. След това продължила в частния сектор пак с обувките – на пръв поглед две несъвместими дейности, но и да направиш обувки съвсем не е лесно. „И при обувките, както и при цветята, от отделни детайли трябва да сглобиш готов продукт. Изцяло съм погълната от изработването на цветята и нямам минута свободна, дори и когато си отпочивам пак изработвам цветя, и се радвам, че хората проявяват интерес не само към самите цветя, а и към декорации на сватби, момински партита, кръщенета“ – казва с усмивка майсторката. Тя си спомня и за изработената от нея огромна червена роза, подарена от благоевградчанката Оксана Данаилова на „кралицата на руския шансон“ Елена Ваенга, след концерт в Зала 1 на НДК.

„Когато видях снимката на розата в самолета, качена в „Инстаграм“, се почувствах невероятно горда и щастлива“ – допълни Кирилка и уточни, че удоволствието при изработването на 100 рози е по-голямо, отколкото физическата умора. „Това е начин човек да се изолира от проблемите и дразнителите, съсредоточава се към изработването на поредното цвете“ – казва Кирилка Симеонова и отправя послание – „ да гледаме с широко отворени очи към цветята – независимо дали са в градината, във вазата. С тяхната красота можем да направим и живота си по-красив и по-приятен“.

Свързани новини

Изправят на съд мъчителят на бременната котка, очаква го строго наказание!

Blagoevgrad

Пак слагаме каруцата пред коня! Ново 20: Ръководството на ОФК  Пирин иска смяна на емблемата…

az

Автомеле на Е-79! Четири автомобила  се сблъскаха в Кресненското дефиле

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340