Само Долно Осеново може да празнува така: Кмет и депутат на хорото с местните и още…

Над 300 гости уважиха празника Курбан Байрам в симитлийското село Долно Осеново. Цялото село се събра на площада за свещения мюсюлмански празник. С много танци и веселба Долно Осеново отбеляза Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за гости и приятели.

Самодейци от Осеново, децата от детската градина веселиха присъстващите. Средствата за гост –изпълнителите тази година са прехвърлени за ремонт на пътя до селото, каза кметът Бисер Сегменов.

Той поздрави всички и благодари на общинското ръководство за големия празник. Пожела на всички свои съселяни да продължават да са все така задружни и много здрави, и все така щастливи да посрещат празниците. Въпреки че празникът е три дни, хората не могат да си оставят работата на полето и затова празнуваха само вчера.

Кметът на община Симитли заедно с народния представител Стефан Апостолов също уважиха празника на местните и се хванаха на хорото.

Председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на селата в община Симитли, също празнуваха с местните.

Най-дългото хоро на три ката направиха местни и гости на селото. Дълги хора се виха цяла вечер, а хората изпълнили всички заведения и площада се забавляваха до ранни зори.

Свързани новини

От последните минути: Горящ климатик вдигна огнеборците на крак в Благоевград!

az

Глад! Пандизчия спечели второ дело, оставяли го без закуска в…

Пепи

Ще връщат ли пари на платилите двойни данъци в община Благоевград? Спряха плащането на налозите за лица с повече от едно жилище

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340