/Снимки и видео/ Протестът се разраства! Над 200 родители в Благоевград скандираха: „Долу ръцете от нашите деца“

Над 200 родители от Благоевград се събраха пред сградата на община Благоевград преди малко в знак на протест срещу националната Стратегия на детето 2019-2030 година. Родителите не се изплашиха от дъждовното време и се събраха отново, за да изкажат своите опасение от подмолното приеманe на части от стратигията като закон. Елена Терзийска прочете част от основните позиции на родителите срещу безумната стратегия, според която родителите ще имат най-малко права. Ан. Бучинска обяви, че протестите няма да спрат и в най-скаро време ще бъде организиран нов, като на него се очаква да дойдат над 300 родители. След приключването родителите заедно с децата си тръгнаха на мирно шествие от площада пред обищната до магазин Била, скандирайки: „Долу ръцете от нашите деца“!

Това е вторият протест организиран от благоевградчани, миналата събота се събраха над 150 души отново пред сградата на общината.
.
Мероприятието се организира чрез социалните мрежи. На специалните страници на групите са посочени и основните искания, сред които излизане на България от Норвежки финансов механизъм, тъй като по него България се задължава да създаде и приеме закони за създаване на детски съдилища, което Конституцията на република България забранява.
Настоява се са разследване на Социалните Служби при случаи на неправомерно извеждане на деца от семействата им и въдворяването им в институции или приемна грижа. Изискване на наказателна отговорност за недобронамерени действия.
Ясно разписани права, задължения и процедури при работата на социалните служби; Преобразуване на ДАЗД в Държавна Агенция за Закрила на Семейството, заради антисемейните и антибългарски политики, които провежда в сътрудничество с НПО.
Настоява се за подпомагане на семейства в нужда, а не извеждане на деца и предаването им на приемна грижа.
На проявата притеснени родители призоваха да бъде пренаписана Стратегията за детето 2019-2030 година.
Според тях, има риск по фалшиви или неоснователни сигнали да им отнемат децата.

Социалното министерство опровергава фалшиви новини за отнемането на деца.Спряно е разработването на Национална стратегия за детето. Тази седмица премиерът Бойко Борисов няколко пъти спомена, че министър Петков да повтаря и сутрин и вечер, че няма такава стратегия, но дали това е истина?!

От социалното министерство по-рано категорично отрекоха да се подготвя Закон за детето и спряха работата по Националната стратегия за детето.
„Към настоящия момент проект на подобен нормативен акт не съществува и не се подготвя. В тази връзка министерството отхвърля манипулативните внушения, че на социалните работници се дават нови правомощия да „отнемат деца“, съобщават от ведомството на Бисер Петков.

 

Свързани новини

Ужас! Смерч се изви в Петрич

Веси

Мъж, завит с чаршаф се разходи по АМ „Струма“
Друг мъж пък беше нападнат с брадва

Рени

Трагедия! Откриха мъртва лекарка от Югозапада в колата й…

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340