Спасители продължават издирването на туриста, изгубил се в Пирин

Спасителната акция по издирването на единия от двамата мъже, които се изгубиха в Пирин, продължава.
Във вторник вечерта двама туристи се загубиха в Пирин. Единият от тях беше намерен в сряда. Той се е държал арогантно със спасителите, обяснил им е, че няма нужда от тяхната помощ и е продължил сам, като преди това е получил съвет накъде да продължи, за да стигне до близка хижа,пишебгнес.
В сряда вечерта издирването на втория турист беше прекъснато, а в четвъртък сутринта то е възобновено.
„Издирването продължава по информацията, която ни даде другият мъж. Местността е доста трудна. Тръгваме натам заедно с допълнителни отряди от Банско, Разлог и Благоевград. Нямаме информация защо двамата туристи са се разделили”, каза Кристиян Урумов от ПСС – Сандански.
„По наша информация издирваният е добре екипиран, има топли дрехи. Има храна. Наблизо има и вода”, посочи още той.
„Мъжът е на около 60 години. С него имахме връзка последно в понеделник вечерта. Оттогава нямаме връзка с него”, каза Урумов.

Свързани новини

/Видео/ Нова тв показа един от кандидатите на коалицията „партия на ЗЕЛЕНИТЕ (ВОЛЯ)“ силна и известна личност- хубавицата Македонка Шопска

az

Майка герой! Жена от Пиринско отглежда сама трите си осиновени деца, мечтае за…

az

47-годишната жена пометена от влак край Симитли е настанена в реанимация!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.