Стадион Христо Ботев с нов изкуствен терен

ФК Пирин Благоевград пусна в експлоатация и новия изкуствен терен зад северната врата на стадион Христо Ботев вчера. Две малки игрища за тренировки в лошо време, с обща площ 2000 кв. метра са вече напълно готови, след като беше поставен и последния слой от антишокови гранули. Изкуствената трева е от най-високо поколение белгийски продукт, покриващ стандартите на ФИФА и УЕФА . Терените ще се използват основно и за тренировки на вратарите от школата на клуба.
Тренировъчната зона е изградена изцяло със собствено финансиране и е на стойност 110 хил. лева.
До момент е извършено освежаване на стадион Христо Ботев, включващо основен ремонт на тоалетните при главния вход и мащабно реновиране на спортното съоръжение, както и основен ремонт на третия етаж в административната сграда, където предстоят да бъдат открити нови офиси и зали за персонала и състезателите. Поръчани са и още 1600 седалки, както и предстои основен ремонт на втория и първи етаж от административната сграда, включително и ремонт на съблекалните. Фасадата на сградата ще бъде изцяло подновена.
Към днешна дата, тази инвестиция възлиза на 250 хил. лева. В кратък срок, по време на полусезонната пауза, се предвижда цялостна подмяна на оградите на стадиона, преместване на резервните скамейки, както и обособена зона за достъп за хора с увреждания и инвалиди, които ще бъдат поставени срещу сектор А, в следствие на изпратено предписание за ред, сигурност и достъп по стадионите лицензирани за професионален футбол от БФС.

Свързани новини

ОФК Пирин за Красимир Безински: Пример и олицетворение на всички ценни качества на благоевградската футболна школа!

az

Сините искат наказание за Николай Бодуров!

az

Сагата ОФК Пирин!Феновете раздвоени за треньора, едни искатда се маха, други го оправдават!

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.