Странна гледка: Благоевградска Бистрица се разпени, защо ли…

Река Благоевградска Бистрица се разпени. Странната гледка с пяна във водата можеше да се види в речното корито от парк Бачиново до централната градска част. Пенлив гьол се беше заформил покрай цветната каменна арт инсталация под Моста на влюбените. Пяна се появи и в езерото с лебедите, заради което управителят на общинската фирма „Биострой“ Васил Бачев се разпореди притокът на вода да бъде спрян.  „Получих обаждане от гражданин, че има пяна, и отидох на място. След направената проверка наредих да бъде спряна водата към езерото с лебедите. Аз се качих до бившия мотел. Най-вероятно нещо се мие. Нагоре има вили, винпром, вецове. Нямам представа откъде идва пяната”, заяви общинският шеф.

Потърсихме и главния експерт в РИОСВ Александър Гошев дали пък не става въпрос за някакво замърсяване на реката, който заяви, че при тях не е подаван подобен сигнал.

„Пяната може да е в резултат на падналите високо в планината дъждове, но чак пък толкова много не е валяло”, скептичен беше благоевградският учител Йосиф Калпачки.

„Това изобщо не е нормално. Отиде рибата”, коментира благоевградска учителка по повод разпенилата се река. Припомняме, че преди две седмици река Благоевградска Бистрица беше напълно пресъхнала. Тогава обяснението беше, че причината е продължителното засушаване заради липсата на дъждове. Дали вчерашното явление е нормално, или е някаква аномалия в резултат на човешка намеса, чакаме отговор от компетентните институции.

Източник: struma.bg

Свързани новини

Колко време ще продължи ремонтът на АМ Струма?

Пепи

Катастрофа край бензиностанция в Благоевград, две коли се сблъскаха

az

Бум на ротавирусите сред децата в Благоевград!

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340