С грижа за кварталите! Професионален домоуправител влиза в битката за ОбС, за да помага на хората!

Проблемите на гражданите в Благоевград остават нерешени, тъй като общината и институциите постоянно си прехвърлят топката. Това заяви кандидатът за общински съветник от Коалиция „партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ – „ВОЛЯ” Емил Грозданов. Той работи като професионален домоуправител и ежедневно се сблъсква с проблемите на хората от Благоевград.

Емил Грозданов е в листата на Коалиция „партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ – „ВОЛЯ”, която е № 67 и преференция №111. Според него, необходимо е спешно преорганизиране на някои улици в Благоевград в еднопосочни и въвеждане на график, както и отреждане на специални паркоместа за зареждане на търговските обекти с цел намаляване на трафика, шума и незаконното паркиране.

Тези проблеми остават някак игнорирани от институциите и общинската управа, някак в сянка. За мое огромно съжаление, това все още е трудно постижимо днес тук“, коментира Емил Грозданов.

Когато е бил по-млад той е работил в Испания. Опитът му в Западна Европа му показа, че българските институции упорито отказват да се поучат от европейския опит и за всеки проблем преоткриват топлата вода, което води до усложняване и оскъпяване на решението на проблемите и в крайна сметка – до незадоволителни резултати за гражданите, които остават с усещането, че не са чути, че не са важни, че някой им пречи да се чувстват спокойни у дома си.

Доста са темите, които спешно и от години се нуждаят от поставяне на дневен ред. Редовно общината и институциите неглижират спазвзването на нормите и законите за шум и спокойствието на хората, както в самите сгради, така и в конкретни квартали и улици, всички сме свидетели на извършването на нерегламентирани ремонти в кооперациите и нарушаването на визията на сградите (поставяне на антени, климатици и нерегламентирано остъкляване). Аз до болка разбирам защо тези хора постъпват така, защото няма към кого да се обърнат освен към собствените си възможности“, коментира Емил Грозданов.

Според него, излизайки от рамките на дома и кооперацията, наблюдаваме безобразно неспазване на градоустройствения план и неадекватна урбанизация – не се следва една и съща визия при урбанизирането и изграждането на междублоковите пространства и зелените площи, на улици, тротоари, велоалеи…

Ето какво още коментира Емил Грозданов:

Не бих казал, че е от жизнена важност, но е необходимо спешно да се изработи проект за еднаква или модерна визия по райони на блоковете и прилежащите им зелени площи, да се помисли за удобства за хората със специално потребности, за възрастните хора, за малките деца и подрастващите във всеки жилищен блок и квартал.
Чудесно изглеждат улиците и пейките в района на гарата и автогарата, но има неасфалтирани и неосветени улици във всеки квартал, ж.к. „Ален мак“,“Запад“,“Струмско“ например, и не само там, за съжаление. Там тъмнината е част от прибирането вечер, както и тръгването в ранни зори за работа и училище. Като добавим в тази тъмнина безстопанствените кучета и котки, лошата хигиена около кофите за смет и всеки един от нас би добавил още неприятни пречки и проблеми. Ако така продължим, нищо хубаво няма да излезе от това и все повече свестни българи ще напуснат страната ни, все повече престъпност и буйстваща агресия и арогантност ни чакат. Но тази ситуация ме мотивира също. Време е, редно е да се вземат мерки и те да бъдат приложени на практика“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани новини

Кола виси на мантинелата на Е-79! Жена самокатастрофира и пострада…

az

Огън на Е-79 край Благоевград! Кола се запали в движение край Полигона…

az

А така! Бебето на Петканови грабна бутилката още от малък

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.