С луди танци и щур купон над 250 абсолвенти от Правно-историческия факултет празнуваха в Благоевград

205 абсолвенти по „Право”, „Публична администрация” и „Национална сигурност“ към Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Н. Рилски” превърнаха бала си в истински парад на блясъка и красотата. Облечени в стилни официални тоалети, бъдещите висшисти от випуск 2019 празнуваха предстоящото си завършване в благоевградско заведение.

„Остават ни 3 семестриални и 3 държавни изпита, учим и се подготвяме за тях, но решихме да се повеселим за няколко часа“, споделиха бъдещите юристи Венци Иванов и Гергана Димитрова и определиха като най-труден изпита по „Гражданско право“.
На същото мнение бе и колежката им Вася Петлова. Изявената петокурсничка, която бе и председател на Студентския съвет в ЮЗУ, призна, че правото изисква много четене, постоянство, труд, а тя самата би искала да се реализира единствено като адвокат.

Абсолвентите, придружени от фотографи, си направиха множество снимки в градската градина, пред стълбите на Американския университет и VІ УК на ЮЗУ, където се помещава Правно-историческият факултет. Районът бе изпълнен с близки и роднини на студентите, дошли да им пожелаят весело изкарване и на добър час,пише струмабг.
За да изпратят дъщеря си Тери Дамянова, лично дойдоха и кметът на село Кулата Димитър Дамянов и съпругата му Митра. „Естествено, като баща се чувствам горд. Подкрепям дъщеря си, но не й давам съвети и напътствия, още повече че в този динамичен свят с развитието на технологиите младите знаят повече от нас”, сподели с усмивка управникът, а майката на абсолвентката по „Право“ допълни, че най-важно е родителите да подкрепят децата си.

„Не ми беше трудно през тези 5 години, защото харесвам специалността си и уча с удоволствие. Бих искала да се реализирам като прокурор“, каза Тери, която бе изключително стилна и елегантна.
Бъдещите юристи поканиха на бала си и преподаватели, както и деканското ръководство. Сред изненадите бе специално направената за случая триетажна торта под формата на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), Гражданския процесуален кодекс /ГПК/ и Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).

„Ще хапнем законите с удоволствие“, пошегуваха се абсолвентите и си пожелаха догодина по това време официално да се дипломират, след което успешно да се реализират в избраната от тях сфера.

 

Свързани новини

Като експлозия от бомба: Мълния удари къща в Покровник

az

Благоевградска област – зона с висок заразен риск заради африканската чума

Веси

Кой краде стотинките от кафемешините в МБАЛ Благоевград? Още три автомата разбити…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.