С писмо до ОИК кметът на Благоевград иска да се спаси от отстраняване

Атанас Камбитов изпрати писмо до ОИК, с което обяснил подробности около създалата се патова ситуация. Ясно е, че той ще иска да се обясни подробно и да се измъкне тихомълком от проблемите, които го стовариха през последните дни. Според юристи обаче, общинската комисията не трябва да взима предвид това обяснително повествование, тъй като не е правно издържано.

Камбитов опитва със всички начини да пробие комисията като ги подведе да не взимат решение по отстраняването му, защото знае че едно такова решение няма да повлияе добре на неговия и без това разклатен политически имидж и авторитет в Благоевград.

Работата на комисията е единствено да спази закона, който е задължителен, когато има данни че кмет е станал управител във фирма.
Ако комисията вземе предвид писмото явно ще е под натиск, а и тогава би трябвало да изиска и други документи от компетентните органи, като например дали е имало движение на средства през времето когато Камбитов е бил управител на фирмата.

Законът за местното самоуправление и местната администрация“ е категоричен : Чл. 41. (Изм. – ДВ, бр. 69 от 2006 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Кметовете на общини, на райони и на кметства, кметските наместници, заместник-кметовете на общини и на райони и секретарите на общини не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон, да бъдат контрольори, управители или прокуристи в търговски дружества, търговски пълномощници, търговски представители, търговски посредници, синдици, ликвидатори или да участват в надзорни, управителни и контролни органи на търговски дружества и кооперации за времето на мандата им.

ОИК Благоевград трябва да се съобрази със законовите разпоредби и да вземе решение. Все пак Атанас Камбитов има право да обжалва решението пред Съда. В крайна сметка обаче, той прави всичко възможно, за да не се стига до съдебно дело.

Както ИА Региона писа заседанието на ОИК Благоевград в петък се провали поради липса на кворум. Насроченото следващо заседание е в понеделник от 17.30ч. Съгласно чл. 85 ал. 1 от Изборния кодекс да се проведе заседание на ОИК – Благоевград е нужно най- малко присъствието на 6 от членовете.

На ОИК Благоевград пожелаваме безпристрастна работа и да спазва стриктно закона и да няма предвид разни писма и документи!

Свързани новини

В битка за 200 000 лв.! Петима от Югозапада се впускат в „Игри на волята“

Веси

Препоръчат през почивните дни пътуващите към Гърция да използват КГПП Илинден

Веси

Осъдиха ромите, ограбили златото на Николинка от заложната къща в Благоевград

az

1 коментар

Цвети 21.04.2019 17:32 at 17:32

Юрист каза: правото се тълкува, госпожо гастролираща „юристке“, подлога на стари червени генералчета, умиращи в ужас. Хубаво ви направи корнелия, затри ви вдън земя русофилски изчадия. Вън, вън от Благоевград и България. Прозирате.

2

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340