Талант без граници! Дърворезбар от Пиринско извая върху камък барелеф на елен

Барелеф на елен в камък измайстори талантливият дърворезбар и художник Петър Чорев от разложкото село Елешница. 29-годишният мъж направи поредната си творба по повод предстоящата в началото на април Седмица на гората. Скалният елен ще краси Държавно горско стопанство-Селище. „Обади ми се директорът на горското – инженер Велизар Чолаков, който ми предложи това поредно предизвикателство. Приех веднага. Направих го само за три дни, но работата хич не беше лесна. Работих предимно с флекс и други машини, за да издълбая образа на елена в камъка, ползвах и къртач. Накрая обработих барелефа с лак, полирах цялата фигура”, разказа Петър Чорев.

Барелефът на елена е висок 1,96 метра и е широк 90 сантиметра, камъкът е с височина 2,70 метра,пише кметабг.

Миналата година Чорев изобрази релеф с изглед към красивата Пирин планина откъм град Добринище. Направи го по идея на кмета Китан Галчев.

През 2017 година младият мъж измайстори скален барелеф на свети Георги над родното си село Елешница, над Долната махала. Цели 45 дни работи върху скалата, за да направи внушителната композиция – висока е 3,80 метра и е широка 3,30 метра. Изобрази свети Георги, който побеждава змея, за да пази селото от зло и беди.

Свързани новини

Раздяла! Двама напускат трупата на Николина Чакърдъкова

Веси

Мистерии от Югозапада: Имала ли е Ванга в банката 16 милиона лева?

Пепи

И днес ще ни мори адска жега в Благоевград!

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.