ТЕЦ „Бобов дол”: Разпространяват се лъжи, ще търсим правата си в съда

„На 04.09.2019 г. говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова оповести следното становище: „ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД е горил отпадъци в разрез с комплексното си разрешително“. ТЕЦ “Бобов дол” ЕАД като отговорно Дружество винаги е съдействал на всички институции. Не смятаме, че е редно да се изнасят публично твърдения, които са неверни и подвеждащи. ТЕЦ „Бобов дол” ЕАД притежава Комлексно разрешително. На база на това разрешително е издадено позволение от страна на МОСВ”. Това обявиха от дружеството в отворено писмо по повод разпоредените от Сотир Цацаров проверки на няколко ТЕЦ-а.

От „Бобов дол” подчертават, че горят само „отпадък, който е преработен и превърнат в гориво за оползотворяване”.

„Относно неверни твърдения на определени неправителствени организации за температура на изгаряне в енергийните котли на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, отправяме призив към тези “експерти” да се запознаят със съоръженията на централата”, пишат още от ТЕЦ „Бобов дол”. И категорично заявяват, че ще търсят правата си в съда „за всяко едно неотговарящо на истината твърдение”./нова тв.

 

Свързани новини

Юбилеен спектакъл „Вапцаров: Песни за човека” в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ в Благоевград!

az

Ето я тайната на Алекс Богданска за красив външен вид…

az

Емблематичният ансамбъл „Пирин“ представя българското музикално-танцово и фолклорно изкуство в Будапеща!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340