Ужас! Глутница кучета нападна майка с малко дете в количка, жената крещи с цяло гърло за помощ

Глутница от десетина кучета нападна майка с малко дете в количка вчера сутринта в дупнишкия квартал „Бистрица“, случайно минаващи мъже ги спасили и по чудо не се стигнало до голяма трагедия.
Младата майка Снежана Станкова извела с количката на разходка детето, което е на годинка и осем месеца, по същото време на съседната улица, която е близо до бензиностанцията в квартала, се появила глутница от десетина кучета – от малки палета до едри животни.,пише струмабг. Те започнали да лаят свирепо и да налитат към майката и детето. Снежана Станкова разказа за преживения ужас пред репортер на „Струма“:

„Изведох на разходка детето с количката, докато все още не е станало горещо. Минавайки по улицата до бензиностанцията, ни налетяха десетина кучета. Изпаднах в щок. Опитах се да ги прогоня, но те вместо да избягат, се нахвърлиха върху нас. Пищях от ужас. Детето се изплаши и изпадна от количката. Докато го бранех, едно от кучетата ме захапа за роклята отзад. Голям шок и ужас! Крещях с цяло гърло за помощ. Добре че група мъже, които случайно станаха свидетели на нападението, се притекоха на помощ и ни спасиха. Не искам да мисля какво щеше да се случи, най-лошото… Живеещи на улицата наизскачаха от къщите си и ни донесоха кой вода, кой успокояваше детето. Извадихме късмет. Няма ли община, няма ли кой да прибере бездомните кучета?”, попита шокираната от преживения ужас майка.

Живеещи на улицата казаха, че в жк “Бистрица” има и други глутници, които се движат свободно, особено вечерно време, когато разхлади. Хората ги е страх да минат близо до тях, защото се нахвърлят. “Чувстваме се като заложници на кучетата. Като излизаме в квартала, се озъртаме дали отнякъде няма да изскочат, много семейства отглеждат домашни любимци, някои в един момент не искат да се грижат за тях и се отървават, като ги изхвърлят на улицата. Животните започват да скитат, гладуват, озверяват и нападат. Кучетата са превзели стара постройка на улицата. Никой не може да ги изгони”, коментираха живеещите там. Те започнаха събирането на подписка срещу бездомните кучета, която ще внесат в общината.
На място бяха пристигнали екипи на полицията и Спешен център – Дупница. Детето се е отървало само с леко охлузване от падането. Майката е в шок, но кучетата не са успели да я ухапят.
От няколко седмици в социалната мрежа жители на жк “Бистрица” пускат снимки и коментари, че глутници се движат в комплекса и е опасно за живеещите.
По повод инцидента с кучетата от пресцентъра на общината в Дупница съобщиха: “След подаден сигнал за нападнати майка и дете в жк „Бистрица”, пред бл. 4, от 112 към община Дупница на място веднага са пристигнали служители от отдел “Екология”. Животните ще бъдат заловени и обработени в приюта, работещ по програмата за овладяване популацията на безстопанствени кучета”.Сн.илюстративна

Свързани новини

Яне Янев: Ще освободим и Сандански и с. Плоски, което е потурчено от потурнак!Инвестиции и високи доходи ще ни гарантират достоен живот !

az

Лъчо от Благоевград страда от множествена склероза, лъч надежда за него е…

az

Внимавайте! Жълт код за силен вятър в Югозапада и утре!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340