Ученици от Благоевград с отлично представяне в кръг „Знание“ , част от инициативата „Училище на годината

С интересни въпроси, верни отговори, ентусиазъм и много емоции, ученици от благоевградски училища взеха участие в кръг „Знание“, част от инициативата на Община Благоевград „Училище на годината“. Надпреварата беше открита от Симона Митова, началник-отдел „Образование“. Журито, което следеше за регламента, бе в състав Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей – Благоевград, Соня Кацарска, преподавател по литература и Красимира Хаджикосева, директор на Европейски информационен център „Европа директно“.

Знания показаха учениците от 1 до 12 клас. Те бяха разделени в две възрастови групи – от 1-ви до 7-ми клас и от 8-ми до 12-и клас. Въпросите, включени в надпреварата бяха подготвени от експерти от Регионално управление на образованието и бяха съобразени изцяло с учебния материал.
През м. май предстои да се проведе и кръг „Култура“. Учениците от 1 до 7 клас ще се изявят в следната последователност: VIII СУ, VII СУ, III OУ, II OУ, V СУ, СУИЧЕ,IX OУ и IV ОУ. От 8 до 12 клас: ПГТЛП,НХГ, ЕГ, БПГ, ПГСАГ и ПМГ.

Официалната церемония по награждаване на „Училище на годината” ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“.

Свързани новини

Зелена светлина за стартовете за Световната купа по ски в Банско

az

Миг невнимание и те обират! Гепиха дамско портмоне с пари и документи от кола пред МБАЛ Благоевград

az

Купи и медали получиха участниците на фестивала в Симитли, вижте победителите…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.