Фермер от Кулата осъди община Петрич за събиране на по-високи такси на местната борса!

Стойчо Точев от село Кулата  е завел иск, за да защити правата и на останалите земеделски производители в района, които продават продукцията си на местната борса за плодове и зеленчуци. Според земеделския стопанин общината несправедливо е събирала по-високи такси за вход на местна бора.

Самият Стойчо Точев обясни по-подробно интересния казус .

Точев се оплака, че земеделските производители плащат такса за борсата край Карналово, която е шест пъти по- висока от тази на прекупвачите. Първата си жалба Точев подава в община Петрич през март 2018 година. Тъй като не е доволен от отговора започва да си търси правата в Комисията за защита от дискриминация.

От общината в Петрич казаха, че такса вход плащат само прекупвачите, а земеделските производители плащат паркинг място, като цените зависили от автомобила, с който влизат в борсата.

Стойчо Точев обаче заяви, че на фискалния документ, издаден на земеделците, пише „такса вход.”
Земеделските производители настояват борсата изцяло да се ремонтира и да се подобрят условията в нея, както и да се следи кой с каква цел влиза.

„Не виждам да се следи, кой купува и кой продава, само входа влизат и край.”, коментира Ваня Икономова.
„Минете отзад да видите, какво е, гробница… Оставиха го тука не асфалтирано и не се минава.”, негодува Борис Василев.

От община Петрич са категорични, че ще обжалват решението на Комисията за защита от дискриминацията.

А част от борсата вече е ремонтирана, като паркингът е циментиран, изградено е осветление, водопровод и канализация.

Общинската администрация в Петрич пък отказа да защити позицията си в прякото включване с мотива, че не е съгласна с решението на Комисията за защита от дискриминация и ще обжалват пред Административния съд.

 

 

Свързани новини

Жители на Бобов дол недоволстват от преминаването на камиони през града

Рени

Решиха: Дворните прасета в Кресна да бъдат заклани заради африканската чума до неделя!
Дали ще се стигне до принудително избиване?!

Пепи

Обединени в обща кауза! Събраха над 3 000 лв. в подкрепа на Станислав

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340