Хайде ентусиасти! Чистят Струма с рафтинг лодки и каяци

Днес за девета поредна година ще се проведе екорегатата „Чиста Струма“, чиято цел е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на река Струма в Кресненското дефиле. Всички, които имат желание могат да включат в акцията по почистването на речното корито с рафтинг лодки и каяци.

Организаторите ще предоставят чували и ръкавици за всички ентусиасти, които ще събират отпадъци както от лодките, така и от брега на река Струма при Креснеското дефиле,съобщибнт.
Сбореният пункт е непосредствено след втория тунел от Благоевград в посока Кулата, а стартът на екорегатата ще бъде даден в 10.00 ч.

Всеки, включил се в инициативата, ще бъде награден с безплатно рафтинг или каяк спускане, а в края на деня всички участници ще се върнат обратно в кемпа, за да отпразнуват успешната акция с парти под звездите.
Река Струма е най-подходящата локация за практикуване на рафтинг в България заради своето пълноводие, а също и предпочитано място за провеждане на състезания по рафтинг и каяк.

Свързани новини

Поредната обезвредена нива с канабис в Петричко

Пепи

А така! Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън с чорапи от Пиринско

az

Черешова задушница е!

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.