Чезнем като град! 300 умират всеки месец в Благоевград…

Отрицателният прираст добива застрашаващи размери, сочи статистика на Националния център по обществено здраве и анализи.

Само за първите три месеца на годината починалите българи са близо 29 хиляди души. Най-голяма е смъртността в столицата, където в последния им път са изпратени 5 230 българи. Втори по смъртност град е Пловдив, където животът си са загубили 2 884 души, а на трето място се нарежда Варна, където са извършени 2 087 погребения, съобщава БГНЕС. Смъртността в Хасково, Стара Загора и Благоевград също е много висока спрямо броя на населението – в тези градове умират по около 300 души всеки месец.

Разликата между починалите и новородените е особено стряскаща в градове като Видин, където на 452 починали са тримесечието са се родили едва 59 деца; в Перник – 428 погребения и 97 раждания; в Смолян – 97 новородени се падат по 405 починали; и в Разград – за тримесечието са се родили 74 бебета, и са починали 484 души.

Свързани новини

Агенцията по храните проверява кухните в детските градини и училищата!

Пепи

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Благоевградска област за периода 30.04-03.05.2019 г.

az

След 10 г. битка! Изграждат модерно съоръжение на мястото на железния мост, свързващ кв. „Ораново“ със Симитли

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.