Шефката на театъра в Благоевград: Целта ни е публиката да се увеличава и възпитава!

Благоевградският ДТ „Никола Вапцаров“ навлиза в юбилейния си, стотен творчески сезон. Сериозната годишнина ще бъде основна насока на събитията, които ще се случват през следващите месеци. Мегаспектакъл, посветен на патрона на културната институция, ще бъде повратната точка от предстоящи важни инициативи.
Това стана ясно на първата пресконференция на ръководството на театъра, преди старта на активната творческа дейност. Председателят на Съюза на артистите в България – Христо Мутафчиев, и директорът на театъра – Маргарита Мачева, представиха новата концепция.
С амбициозна програма ще стартира новият, стотен, юбилеен сезон на благоевградския драматичен театър „Никола Вапцаров“. По повод вековната годишнина, и творческият, и административният екип на трупата ще заложат на връзката между модерното и класическото, подчерта директорът Маргарита Мачева.
Драматичен театър “Н. Вапцаров” – Благоевград е репертоарен театър с постоянна творческа трупа. Според председателя на Съюза на артистите в България, Христо Мутафчиев, административно институцията се ръководи от сериозен екип, а творческите звена продължават да привличат нови попълнения. Посоката на развитие е правилна, особено в тази юбилейна за трупата година, каза още Христо Мутафчиев.
20 хил. зрители, 6 премиерни заглавия за отминали сезон, е грубата статистика за резултатите на културната институция. А целта е да се увеличава публиката и да се възпитава, е мнението на директора Маргарита Мачева./Радио Благоевград/

Свързани новини

Два дни „Ритми и багри“ в центъра на Благоевград

az

Обединителят в ГЕРБ Благоевград- Йордан Андонов: Благодаря на всички гласували за мен, благодаря и на тези, които не ме подкрепиха, на тях препоръчвам да бъдат по-смели!
Лидерът на ГЕРБ намекна и за манипулации в гласуването, извади и факти!  „Комисията беше гладна и похапна гласове за сметка на мен и Илиян Георгиев“

Пепи

/Видео/ Благоевградската формация „Танцова магия“ даде старт на коледните празненства…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.


Fatal error: Uncaught Error: Class 'Redis' not found in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php:340 Stack trace: #0 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php(82): W3TC\Cache_Redis->_get_accessor('w3tc_889312381_...') #1 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Base.php(96): W3TC\Cache_Redis->get_with_old('b27b4/default.i...', '') #2 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/lib/Minify/Minify/Cache/W3TCDerived.php(106): W3TC\Cache_Base->get('b27b4/default.i...') #3 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(966): Minify_Cache_W3TCDerived->fetch('b27b4/default.i...') #4 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_MinifiedFileRequestHandler.php(471): W3TC\Minify_MinifiedFileRequestHandler->_cache_get('b27b4/default.i...') #5 /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-c in /home/regionab/blagoevgrad.regiona.bg/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cache_Redis.php on line 340