Ще има ли подлез в „Грамада“ след 5 години протакане? Пуснаха обществена поръчка за 2,3 млн. лв., но пари няма

Община Благоевград обяви обществена поръчка за 2 326 317 лв. за изграждане на подлез към кв. „Грамада“. Търси се изпълнител за реализацията на проект „Интегриран градски транспорт на гр. Благоевград”. Оферти могат да се подават до 9-и април 2019 година.

Любопитното в случая е,че към момента на обявяване на настоящата поръчка не е налице сключен административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., т. е. към момента на откриване на настоящата обществена поръчка не е осигурено финансиране.

Договорното споразумение за изпълнение на поръчката влиза в сила при осигурено финансиране .При неосигурено финансиране, всяка от страните разполага с правото да прекрати договорното споразумение без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването.

Жителите на квартал „Грамада“ от години настояват за изграждането на подлез. Той ще бъде само за автомобили и ниски микробуси, без автобуси. Според специалисти трябва да се вземе под внимание спецификата на транспортната схема в района и интензивността на движението, за бъде ефектът от изграждането на пътния възел оптимален.

По данни над 2400 автомобила дневно преминават по бул. „Св. Димитър Солунски“, като реализацията на жизненоважния проект ще осигури по-безопасно и бързо преминаване на пешеходци и автомобили от и до един от големите благоевградски квартали. Изграждането на подлез в квартал „Грамада“ беше сред приоритетите на екипа „Камбитов“ още през 2014 година.

Жители на квартал “Струмско“ пък настояваха за изграждането на светофарна уредба в началото на квартала, където стават много произшествия. Преди време излезе информация, че има избран изпълнител, но явно нещата буксуват на едно място и проектът все още не може да се реализира.

Свързани новини

Акция в Кресна! Иззеха канабис и задържаха 40-годишен мъж…

az

Разложкият бизнесмен Иван Милин аут от тв формата „Фермата“, никой не толерира агресията над жени!

Пепи

С коктейл „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ откри предизборната си кампания в Благоевград, кандидатът за кмет К.Ханджийски: Да бутнем заедно корупцията, да променим града, така че децата ни да останат тук и да живеем заедно спокойно!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.