Албена Ситнилска след европейското по таекуондо: Беше трудно, защото играем по нови правила

Български състезатели спечелиха 32 медала във всички възрастови групи на eвропейското първенство по таекуондо, което се проведе в Римини, Италия.
На шампионата участваха рекорден брой 867 състезатели от 30 страни.
България беше представена от 78 таекуондисти, които завоюваха 10 златни, 9 сребърни и 13 бронзови отличия.
„Беше трудно, защото вече играем по нови правила и сме в групи, много по-трудно е да излезеш победител и там са много повече срещи. Имах 5 срещи с противнички от най-силните страни. Това ми е 18-ата европейска титла“, сподели Албена Ситнилска в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

„Миналата година също станах европейски шампион на мъже. Трудно е, защото това е елитът на Европа, не ходят случайни хора на европейски първенства. Самото участие е голямо постижение и когато спечелиш титла, това е много“, добави другият ни шампион Кирил Илиев.

„Нямахме участие в групата на ветераните, но при мъжете и жените отделно сме на трето място. От години държим трето и четвърто, но не можем да се борим с Русия и Украйна, които са с по над 150 човека участници, ние бяхме само със 100 общо във всички възрасти. Показателното са и сребърните медали, защото това са загубени финали, но 19 финала са едно доста добро постижение“, каза президентът на федерацията Марио Богданов.bTVСн.архив

Свързани новини

Чудо! Пирин победи, надеждата за спасение остава!

Blagoevgrad

Хубчев: Доволен съм, Костов може да се завърне скоро

az

Ива Уорън излага плановете, свързани с развитието на Пирин, пред ОбС Благоевград

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.