Благоевградчани отдадоха почит към паметта на Яворов

Заместник – кметът по „Култура и хуманитарни дейности“ д-р Василиса Павлова, заместник – областният управител Иван Стоянов, председателят на Общински съвет – Андон Тодоров, общинските съветници и благоевградската общественост отбелязаха 142 години от рождението на поета Пейо Яворов.

В знак на признателност към делото и личността на П.Яворов, се състоя ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника в градската градина. Ученици от IX ОУ ,, Пейо К. Яворов“ Благоевград – Мария Козарева, Кристина Жишкина и Елена Дулева, припомниха биографията на поета П.Яворов и рецитираха едно от емблематичните му стихотворения ,,Две хубави очи“.

Свързани новини

Парад на униформи, въоръжение и знамена-реликви видяха благоевградчани на празника на града!

az

БСП Благоевград: Дистанцията между нас и управляващите града е напълно преодолима! Подкрепата ни за евроизборите расте с 1 500 гласа, опонентите ни от ГЕРБ губят 2 000 гласа

az

Дръжте крадеца! Обраха квартира в Банско

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.