Боклуци на килограм! АПИ не е давала разрешение да са под АМ Струма, но са там?

Пътната агенция не е давала разрешение под АМ „Струма“ да се съхраняват боклуци, заяви Георги Терзийски, председател на УС на АПИ.

„В деня, в който започнахме да изземване боклуците на „Струма“ собственикът ни обвини, че може да ги повредим, и ние трябваше да му ги върнем, а той сам да организира извозването им до Костинброд“, каза Терзийски пред bTV.

По докладите няма информации години наред да е имало материали на рециклиращата фирма, пътната агенция не е давала разрешение под съоръжението да се съхраняват подобни материали.

Агенцията била получила сигнали от община Дупница на 4 април 2018 г., че там се събират боклуци. Оттам обаче установили, че в района нямало отпадъци. По закон такива материали за рециклиране могат да се складират на обслужващи зони на разстояние от 10 до 100 метра, пише днес бг.

По оценка ремонтът на „Струма“ ще струва около 1,8 млн. лв., които агенцията щяла да си търси от виновния.

Свързани новини

Вижте къде ще спира токът в област Благоевград

az

/Видео/ Красивата Диана от Благоевград покори с песните си Канада

az

Задигнаха пари и документи от „Форд Мондео“

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.