„България пее“ води ансамбли от цялата страна в Благоевград

Четвъртата национална инициатива „България пее” ще се проведе от 19 до 21 април в цялата страна. В тези три дни в 15 града ще запеят над 200 певчевски формации с над 3500 певци.
Благоевград също е част от кампанията. Концертите ще се проведат в зала „22 септември“. По програма те ще се състоят на 13.04.2019 от 11.00 ч., на 19.04.2019 от 18.30 ч. и на 20.04. от 16.00 ч.,пише кмета бг.

Тази година в концертите ще вземат участие всички пеещи състави на града: Смесен хор „Ален мак”, Градски детски хор, Вокален ансамбъл „Езерец“, Детска формация „Джумайчета”, Група за автентичен фолклор, Група за стари градски песни „Нежни звуци” при НЧ „Никола Вапцаров 1866“; Фолклорна група „Веселина“, Школа по народно пеене при ДЮФА „Пиринска китка“, Детска вокална формация „Мая”, фолклорна група „Бисери“ при ЦЛТРДБ; Вокална формация към ВС „Фа диез“; Фолклорна група „Надежда“; Хор към Туристическо дружество “Айгидик”; Вокална формация при НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ и специалният гост от Дупница – Мъжки хор „Св. Иван Рилски“.

Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това достъпно и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на вокалното ансамблово майсторство в България по нов начин и в голям мащаб.

Свързани новини

Административният съд в Благоевград отчете бързина на съдебното производство и добро качество на съдебните актове

az

Съдбата на Аквапарка е в ръцете на ОбС: Ако съветниците оставят вратичка за финансовите претенции, концесионерът взима до 3 млн. лева!

Пепи

Гражданите на Югозапада не издържат! Мащабен протест ще блокира главен път Е79 заради решение на АПИ…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.