/Видео/ Благоевград празнува! Църквата „Въведение Богородично“ отбелязва храмовия си празник и 175 години от изграждането си…

Днес на  Деня на християнското семейство – 21 ноември, благоевградската църква „Въведение Богородично“ отбелязва храмовия си празник. Стотици благоевградчани от рано се стичат в храма, за да запалят свещ за здраве и благоденствие и да се помолят на иконата „Въвеждане на малката Мариан в храма“, която  символизира днешния голям празник.

В  09:00 часа започна празничната Света  архиерейска литургия водена от митрополит Серафим и свещеници от околията. Тази година се отбелязват 175 години от изграждането на храма.

Той е построен в стария квартал на Благоевград, на място, на което е имало метох на Рилския манастир. Самата църква е изградена по модел на църквата в Рилската света обител, иконостасът също напомня на този в манастира,.
„Макар че празникът е в строгия Рождественски пост, църквата ще почерпи миряните и присъстващите на литургията с постни храни и десерти“, каза уредникът на храма Аделина Стефанова.

 

Свързани новини

/Видео/ Още една дама излиза за кмет на Благоевград? Пусна във фейсбук емоционално видео

Веси

Млада жена опита да се самоубие със скок от мост в Симитли

Веси

„Фиат Браво“ блъсна велосипедист на пешеходна пътека в Благоевград

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.