/Видео/ Животът е с предимство! Послание на ЮЗУ студентка ще Ви просълзи…

Студентката във факултета по изкуство към ЮЗУ „Неофит Рилски“ Таня Маринска направи късометражен филм под мотото „Животът е с предимство“. В пет минути Таня и нейните колеги са се опитали да покажат какво се случва, след като се качиш пил зад волана. Младата дама тръгва от дома си на петъчно парти, естествено майки и дава съвет да не пие и да не кара. Мария, както е името на героинята, отива на петъчното парти и изпълнява на заръките на майка си. По пътя за вкъщи катастрофира с друг младеж, който бил в същата дискотека, но употребил алкохол и си тръгнал да се прибира с автомобила си. Героинята Мария се превръща в ангел и дава послание, като заръчва на майка си да отиде при момчето и да му даде същия съвет какъвто дала на нея. Може би, ако родителите бяха говорили с него това нямаше да се случи, звучи посланието на Мария.

Има само едно правило, което важи за всички и трябва да се спазва – не карай пил. Всички ние трябва да носим отговорност при консумация на алкохол. Филмът на студентката Таня Маринска има за цел създаването на положителна промяна в поведението на пътя и безопасното шофиране.

Шофирането в нетрезво състояние е проблем, който може да засегне всеки, независимо от неговото образование, професия, социален статус. Най-податливи се оказва, че са младите хора, които все по-често употребяват алкохол и се качват да шофират.

За да привлече вниманието на всички тези хора, колкото и да са различни те, Таня избра да говори с езика на киното, защото всички обичаме филмите. Някои преживявания обаче трябва да останат на екрана, защото животът не е филм и всяка година стотици хора стават жертви на пътя. Всеки ден научаваме за нови инциденти и това, като че ли вече спира да ни прави впечатление.

Краткото филмче е споделено в социалната мрежа, а авторката написа:
Представям ви късометражен игрален филм, в който вложихме много труд и любов!
Искам да благодаря на целия екип! Благодаря, че ми се доверихте и повярвахте в мен! Всеки един от нас даде частица от себе си! За мен беше чест и удоволствие да работим заедно!

снимка 18+,

Свързани новини

В понеделник сесия на ОбС! 39 точки разглеждат съветниците, приемат отчета на дружествата.

az

Оправдаха служители на ЧЕЗ за смъртта на 11-годишното дете, починало от токов удар

az

Представят книгата „И земен, и небесен“ в памет на Николай Кимчев

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.