/Видео/ Заради задръстване по Е-79 делото на Административен съд в Благоевград за касиране на изборите в село Копривлен започна с час закъснение…

В момента Административен съд Благоевград гледа делото по жалбата на Ангел Зайков и кандидати за общински съветници от различни политически формации в село Копривлен община Хаджидимово. Делото трябваше да почне в 14:00 часа, но заради ПТП преди тунел Железница, Ангел Зайков и колегите му заедно с адвокатите бяха попаднали в задръстване и се наложи съдът да изчака тяхното идване до Благоевград.

Ангел Зайков и съветниците сигнализираха, че жители на Копривлен гласували на местните избори, проведени на 27 октомври, с химикал със симпатично мастило, което изчезва от бюлетината. При преброяването членовете на Секционната избирателна комисия установили, че върху много бюлетини има механичен натиск, но няма мастило. В деня на вота, рано сутринта, гласоподователка забелязала, че докато попълва трите бюлетини – за избор на общински кмет, за общински съвет и за кмет на населено място, мастилото започва да избледнява.
Тя подала сигнал в ОИК. Други жители на Копривлен пък се оплакали, че химикалът засича и трябва да се натиска няколко пъти. По-късно химикалът, незнайно как, изчезва от тъмната стаичка. При преброяването вечерта е установено, че при 150 бюлетини за кмет на кметство има механично въздействие върху хартията, но липсва мастилото. Единодушно цялата избирателна комисия подписва протокола с особено мнение. Същото е констатирано и при другите избори – за кмет на община, както и при бюлетините за избор на общински съветници.
Очаквайте подробности от хода на делото…

Свързани новини

Яки проверки по бензиностанциите в Пиринско!

az

Огнени езици обхванаха здравната служба в Селище

Веси

Крум Дончев: Благоевград е градът, където хората не са загубили вяра в корените и предците си

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.