/Видео/ Мощни разкрития с доказателства сразиха Камбитов, с треперещ глас не отговори на гражданите на община Благоевград
Видимо притеснен кметът на Благоевград се чудеше как да се измъкне след извадените факти

Общинският съветник Андон Тодоров закова с куп въпроси за нарушения на кмета Камбитов, свързани с участието му във фирми.Това стана в началото на днешното заседание на ОбС като пусна бомбата, която гърми от няколко дни в публичното пространство.Тодоров  потърси сметка на кмета  да поиска отговори на пиперливите  въпроси за участието на кмета във фирми през последния му управленски мандат

Ето какво каза в изказването си Андон Тодоров:

„Общински съвет се явява като коректив на кмета и затова в качеството на председател на третата по сила партия  искам да  задам няколко въпроса и незабавно да отговори пред гражданите на община Благоевград във връзка с разразилия се скандал през последната седмица.

Хората търсят отговори  кмета мълчи, а те са го  избрали.

Камбитов кажете,

Вярно ли е, че имате участия във фирми?

Вярно ли е че сте бил управител на фирма по време на кметският мандат-което всички знаем, че е с разрез със закона и там санкцията е ясна. Отстраняване.

Вярно ли е че, като управител на на фирмата сте си разпределяли  печалбата от същата фирма, суми от порядъка на близо 100 хил. лв?

До мен достигна такава информация , а и цял град говори за това, само, че ако е така става лошо. Защото това доказва, че фирмата е ваша след като сте си взели натрупана печалба от годините.

Видно е от документите които са публични и разполагам, e че във фирмите са ваши близки хора от дълги години, говоря за дясната ви ръка познатия на целия град Ивайло Благов – с прозвището Кучката, както и вашата дългогодишна счетоводителка която забележете е била за един период от време и счетоводител на футболния отбор Пирин.

Нещо повече, тази фирма, вашата е участвала в общински търгове и ги е печелела. Има и документи за всичко това .

Редно ли е по време на вашият втори мандат дъщерите ви да придобият , малката три имота в София, а голямата апартамент близо 200 кв.м  с две парко места на топ място в Благоевград?

И забележете за сумата от 115 000 хил.лв почти на данъчна оценка, или за около 200 евро на квадрат. От къде са парите на тези млади момичета след като баща им е потънал в кредити и едва ли с една заплата от 2000 лв . може да си плати месечните разходи за да идва на работа от София всеки ден, а има и други издръжки. Как така  спестиха пари или може би са подарък от някой?  За всичко това което питам има документи те са тук при мен може да ги покажа на който иска.

Нещо повече наскоро в медиите излезе, че и близката до вас Христина Шопова също си е направила фирма, тя обясни, че фирмата нямала дейност, но е факт, че фирмата е нейна а управител е майка и, която също доколкото знам работи в общината.Това не е ли конфликт на интереси, не са ли свързани лица? Нещо повече пред вестник струма тя излъга, че фирмата няма дейност. Само, че данните са други, същата тази госпожа достигнала до високият стол на зам.кмет чрез тази фирма е купила най-вероятно жилище от строителна фирма и е превела вече една сума от  порядъка на 50-60 хил.лв.  и това е направено веднага след регистрацията на фирмата. Как така от къде са парите, за целия мандат като зам.кмет ли ги спести?

И тук питам аз:

Морално ли е Кмет и зам.кмет да правят фирми и да участват в тях.

Всичко това говори за свързаност и конфликт на интереси да не кажа и Корупция. Но това нека го доказват компетентните органи, за нас е важно, че тук има морален момент .

Редно ли е Кмета на областен град  да си има фирми, да е бил управител на някои от тях, да си е разпределял печалба. Фирми които са участвали в общински търгове и дори са ги печели ли.

Хора в държавата на много по високо ниво от вашето, министри, зам. министри за много по малки прегрешения дадоха оставки . Очакваме и вашата оставка …Благодаря Ви“!

Кметът Камбитов остана няколко секунди  безмълвен, явно не очакваше подобна атака на самото заседание.Първо помисли какво да каже и обясни,че той е най-проверяваният човек в държавата. Ще кажа едно: Лъжи,лъжи и спекулация.Казахте откровени лъжи,аз не мога да разбера що за поведение е това“,каза кметът Камбитов и допълни,че се губи мярка.

Относно сигнала в ОИК, че е бил управител на фирма през последния си мандат, кметът обясни, че става въпрос за техническа грешка, във връзка с която в момента се води дело.

„Аз съм влязал в политиката с фирми, за разлика от много хора, които са чиновници.Аз съм проверен като физическо лице от НАП и предполагам знаете за какво става въпрос“,каза в своя защита Камбитов. С отговора си стана ясно,че е притеснен и се чуди какво да отговори .Андон Тодоров в последствие  представи документи пред медията ни.


 

 

Свързани новини

Откриха труп на 58-годишен в дома му в Благоевград

az

А.Тодоров: Бъдещето на ОФК „Пирин“ да се реши на обществено обсъждане, Атанас Камбитов да не бърза със сделката предизборно

Веси

Тъжна вест! Почина известен благоевградски лекар

Рени

4 коментара

Цецо 22.04.2019 21:35 at 21:35

УРУНГЕЛ !!! ШОПОВА ДА НЕ Е БОЛНА? ИЛИ ИМА ПРОБЛЕМ С АЛКОХОЛА,КАТО МАЙКА СИ КАТА ?

6

0
Отговори
Сиси 22.04.2019 22:14 at 22:14

Ванчо, всевишния
И като е на бело така дига ръцете
Шмърка яко

0

6
Отговори
Алпине тюрлюгювеч 22.04.2019 22:43 at 22:43

Такааа, днес протече, като Мамбо Number 5 за петимата лумпени. Ем „лумкат”, хем се „пенят”…Потанцувахте ли!? Хайде сега бързо ходете си на село. Ама бързо, че града не Ви понася и може да ви заболи нещо…Я сърце(ако го имате), я черен дроб(от шмъркане или пиене), я съвест(питате какво е това)…Браво, браво! Хубаво ли е!? А дано Ви мине!
А другарката Алпина, взе, че алармира-Няма да я бъде партия „Прогрес”щом аз не съм на интерес! Дончева не ме отрегистрира и „Прогрес” няма как да се стартира! Без мен….И от това ми се присира…

0

4
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.