/Видео/ Няма избран председател на ОбС – Благоевград.Най-доброто на заседанието бе предложението на Цв. Балабанов…

И днес не се избра председател на ОбС – Благоевград, тъй като нито един от двамата кандидати – Любен Милев – БСП, и Цветозар Балабанов – „Партия на Зелените“ не можа да събере необходимите 21 гласа.

Любен Милен получи 15 гласа, 13 гласа отидоха при Цветозар Балабанов. Недействителните бюлетини също бяха 13. В крайна сметка и на това извънредно заседание не бе избран председател, съветниците решиха да няма втори тур.

Най-доброто нa тази сесия бе,че Цв. Балабанов от ПП „Партия на залените“ предложи съветниците да дадат първата си заплата в помощ на болния Деян от Благоевград.
Предложението му подкрепиха Калоян Ханджийски, съветникът с най-много опит Христо Ковачки, както и други съветници. След гласуване местните парламентаристи  взеха решение да дарят първата си заплата за помощ на момчето.

„ Запозната съм със състоянието на Деян,тъй като познавам родителите му. Морално задължение е да подкрепим семейството, както и всяко семейство с подобни проблеми“, коментира пред ИА „Региона“ Цв. Балабанов.

На това заседание групата на Андон Тодоров  доказа,че има твърдо ядро, което стои зад тях, по този начин много от съветниците дадоха подкрепата са за Цветозар Балабанов. На практика, този лагер, които се води в център ляво е събрал общо 28 души. В крайна сметка има светлина в тунела и съвсем е възможно още на следващата сесия да се избере председател на ОбС в Благоевград и общинската администрация в града да започне да работи нормално.

Следващото заседание на ОбС се насрочи за 20 декември от 9,30 часа.

Свързани новини

РЗС атакуват: Участват в местния вот в Сандански в коалиция с парламентарни партии!

Пепи

Акция на полиция и жандармерия в Гоце Делчев! Тарашиха жилища и магазини, задържаха 22-ма

Веси

Глутница кучета нападнаха и ухапаха охранители на ЗМК в Благоевград

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.