/Видео/ Огромен клон се стовари върху заведение в Пиринско, собственичката изригна срещу кметицата

Собственици на заведение в разложкото село Баня избухнаха гневни, след като клон падна и нанесе сериозни щети на обособената като детска площадка част от заведението им. Това се случи, докато служители на кметство Баня отстранявали опасен клон от върбово дърво в градинката на селото, която е любимо място за игра на децата. При отрязването огромният клон се стоварил върху обезопасителната мрежа и част от детските съоръжения на заведението. Това стана причина собственичката Вяра Бергова да избухне и да се разкрещи на кметицата на Баня Мария Юрганчева, която пък депозира жалба за обида към длъжностно лице.

„За мен не е проблем, че са нанесени щети, за мен е проблем, че никой не ни предупреди кога точно ще се отстранява този клон. Сутринта служител от кметството е бил в заведението и казал, че клонът трябва да се реже, но съпругът ми не му е позволил, тъй като е имало хора и няма как да стане. Той е отговорил, че така или иначе чакат техника, и нищо повече. След обяд дойдоха, качиха се на дървото и започнаха да режат, без да кажат абсолютно нищо. Ние бяхме седнали на терасата, имаше и други хора, които са свидетели на всичко. Съпругът ми отиде да говори с тях, а те му казаха да сме спокойни, че знаят какво правят. Когато клонът падна, направо побеснях и се разкрещях на кметицата. Не може да се предприемат такива действия, без да се предупреди и без да се отцепи районът. Ами ако в къщичката беше влязло някое дете и не сме го видели, кой ще носи отговорност тогава?”, приключи с въпрос разказа си собственичката Вяра и допълни, че не е допустимо да се реже клон, без да бъдат взети обезопасителни мерки, и то от некомпетентни лица, които не могат да преценят накъде ще падне и какви ще бъдат последствията.

По-късно следобед тя изля гнева си и в социалните мрежи, където написа: „Ето това се случва, когато некомпетентността и простотията надделяват!!! Специални благодарности на интелигентните ни приятели от КМЕТСТВО БАНЯ!!! Никой нито ни обясни, нито ни предупреди. Излизаш и виждаш как се руши това, което си направил с много труд и лишения. И когато отидеш да им потърсиш сметка, защото си в правото – те подават жалба срещу теб за обида на длъжностно лице. Да живее справедливостта!”, написа във Фейсбук Вяра Бергова.

По повод инцидента кметицата на Баня Мария Юрганчева заяви, че още в 9:30 часа собствениците на търговския обект са предупредени, че клонът ще се реже. Тя допълни, че лично е изпратила човек, който е говорил със собственика Здравко Бергов, който му е казал, че след два часа е най-спокойно, няма хора и може да се предприемат действия по отстраняването му.

„Категорична съм, че още сутринта хората са предупредени. Те дори бяха там, когато започнахме да режем, и никой не реагира. Чак когато падна, тогава взеха отношение. Ние сме си свършили работата. Клонът трябваше да се отстрани, тъй като беше надвиснал и бе много опасен. При по-силен вятър дори скърцаше. Ние не можем да си позволим да чакаме да стане инцидент, да пострада някой, та тогава да вземем мерки. Клонът бе надвиснал дори и над част от заведението, точно над люлката. Ами ако падне, докато там има дете, кой ще носи отговорността тогава?”, приключи също с въпрос коментара си Юрганчева.

Тя допълни, че въпреки държанието на собственичката, която й е крещяла обидни думи, кметските служители ще отстранят нанесените щети, но бе категорична, че ще депозира жалба срещу нея за обида на длъжностно лице.

Вяра и Здравко Бергови също са категорични, че ще търсят правата си и ще настояват да им бъдат изплатени щетите.

https://www.facebook.com/100000751860424/videos/2246692122032495/?t=20

Източник: struma.bg

Свързани новини

/ Видео/ Съветникът Калоян Ханджийски: Кметът Камбитов и Шопова са в интимни отношения според слухове, ако е така някой от двамата трябва да си тръгне незабавно
Камбитов е корумпиран, видно е,че не се справя, твърди опозиционерът

az

За едни закони има, за други не! Кой слага чадър над този строеж?

az

Рафтъри атакуват река Струма

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.