/Видео/ Политически анализатори казаха истината за медиите такава каквато е, става въпрос и за благоевградски медии…

Очаква ни една негативна предизборна кампания, защото общия зададен публичен тон е негативен колкото и да ни си иска да сме позитивни. Това е  мнението на политическите  аналrзатири Антоанета Христова и Арман Бабикян , които коментираха в студиото на бтв  каква предизборна кампания ни очаква и как медиите ще я отразят.

На въпрос на водещата Жени Марчева, каква предизборна кампания да очакваме, тъй като тя започна с една много кална история, така ли ще я караме през калта, през дъното или има шанс да спрем сега да си ударим по два шамара и да се отрезвим отговориха:

А. Христова: Колкото и да ни се иска да бъде позитивна кампанията, тъй като фона, на който се случват тези избори е негативен, общия публичен фон е негативен. Когато имаш негативен фон позитивното прави впечатление. Позитивното е това, от което хората имат нужда, колкото и да ни се иска това да наблюдаваме, струва ми се, че ще виждаме едновременно демонстрирана позитивна кампания със скрити негативни черни удари.

А. Бабикян:  Ефектът от хвърлянето на кал е всеки път един и същ. Хората се разочароват, активността намалява и твърдите ядра гордо маршируват към урните. А всички останали, които се чудят какво да направят или са така наречената мека периферия, обикновено отиват за риба или разсъждават. Това е целта на тези медии в случая говорим за медиите, които са зад властта. Обикновено те са хранени от кръговете около властта. И точно тези медии, никога не ругаят властта. Става дума точно за това, проблемът е във властта. Такива медии може да си произвежда човек през ден. Нали ги виждаме те са като матрьошки през годините винаги е било така и те са вървели винаги след властта, независимо от цвета и. В момента имаме същият проблем. В тези медии никога няма да прочетете Бойко Борисов накриво си подстрига косата. Това не е някаква новина, но истината е такава. Отношението на останалите медии е много важно да бъде постоянно, непрекъснато и към всеки такъв.

Защото те наистина са като матрьошки и при всяка власт се случва така.

А. Христова :Ако говорим за медиите там темата е толкова голяма, че много би ми се щяло медиите да си вземат мерките за себе си. Стига сме обвинявали другите нека медиите да се справят сами със себе си, най-после.

А . Бабикян опонира Христова, медиите зависят от пазара и от парите, всяка една медия. Това е въпрос на избор!

Свързани новини

Млад водач удари „Голф“ на пътя за Добринище, пострадаха петима сред тях и 2-годишно дете…

az

Кукери от „Ораново“ затвориха пет улици за курбан

Веси

Бой в дискотека за момиче в Благоевград прати двама младежи в болница!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.