/Видео/ Предизборно! Община Благоевград отпусна 3,3 млн. лв.за автобуси, втора употреба на по 1 млн.км., да возят благоевградчани

Стари автобуси возят благоевградчани в града и близките села.От няколко дни те вече обикалят кварталите на Благоевград. На базата в квартал “Еленово“ днес бяха паркирали няколко от „новите“ автобуси. Шофьори обясниха,че са 9 на брой.

Автобусите са на 30-40-50 000 километра, те са производство 2005- 2009 година и имат всички екстри, отопление, климатици “,обясниха шофьорите. Много благоевградчани обаче смятат,че возилата са твърде стари и няма да изкарат много години. Други запознати твърдят,че автобусите са над 10 години и няма как да са на тези километри, най-вероятно са на повече от 700 000 км.В Германия тези автобуси се намират на цени от около 20 000 евро на брой и не са търсени тъй като щом са над 500 000 км. се изваждат от употреба. Всеки сам може да си направи равносметка колко струват 10 броя автобуси ,базата която трябва да притежават и сумата, която се получава по обществената поръчка.Разликата възлиза на близо 2 млн.лв.,коментират запознати.

Ясно е че и тук личи поредния пиар на кмета.Със стари автобуси за малко пари се прибира голяма печалба от обществена поръчка за милиони“,коментират запознати и недоумяват как е възможно да се подменя автопарк със стари возила.

Преди дни излезе решението за класирането на участниците в обществената поръчка за 3 374 090.68 лв. за автобусни линии от общинска, областна и републиканска транспортни схеми. Участваха три фирми,като се бяха договорили да участват за различни позиции. „Струма 11“ ООД на транспортния бос Марио Богданов поема градския транспорт на автобусни линии № 1, 2 и 3.Така на практика изцяло градския транспорт ще е под контрола на Богданов.Позицията включва и автобусни линии от общинската транспортна схема по маршрута Благоевград- Горно Церово, Петрич,Габрене, Якоруда, Гоце Делчев, София, Ахтопол,Несебър,Слънчев бряг, Китен ,Пазарджик, Пловдив, Дупница. За тази си цел бизнесменът е купил и няколко „нови“ междуградски автобуси, които са паркирани в базата на ДАП.

Фирма „Бистрица 96” ООД на Христо Владимиров и Румен Христов спечели обществената поръчка по позиция №2, а „Пътнически превози” ООД – Благоевград на Петър Демерджиев ще изпълнява извънградски линии.

Както ИА Региона писа за линиите беше пусната обществена поръчка на прогнозна стойност по 3-те позиции общо 2 811 742.23 лв. без ДДС, или 3 374 090.68 лв. Договорите с победителите се сключат за 8 г.Обществената поръчката е разделена на 3 обособени позиции, едната от които е за новите автобусни линии в Благоевград – до парк Бачиново, по ул. „Славянска” за достъп до болниците и студентските общежития, и между „Еленово” и „Струмско” по бул. „Пейо Яворов”.

 

 

 

Свързани новини

Само за уикенда пускат движението по АМ Струма край Дупница!
Следобед може да пуснем движението на леки коли, пътуващи към Кулата по АМ „Струма“, в участъка край Дупница, ако тестовете потвърдят безопасността на отсечката

Пепи

Ужас на пазара в Благоевград! Двама нападнаха 13-годишно момче…

az

/Снимки/Хиляди потомци от село Железница се събраха на родова среща

Рени

1 коментар

Анонимен 20.03.2019 9:34 at 9:34

Новите автобуси втора употреба са добри, но е добре общината да помисли и с КАТ забранят паркирането на лични коли на някои места в града! Визирам натовареното пространство пред магазин“ Стоми“ в „Струмско“! Там е невъзможно да се разминат коли, а да не говорим за автобуси! Преди дни разсеян шофьор тръгна на заден и засече критично авобуса, като шофьора на колата не се извини, а бързо изчезна! Паркиращите отварят вратите на колите си, с това създават предпоставки за злополуки и изнервяне на останалите шофьори! ЗАБРАНЕТЕ ПАРКИРАНЕТО НА ЛИЧНИ АВТОМОБИЛИ ПРЕД „СТОМИ“ В КВ. „СТРУМСКО“

4

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.