/Видео/ Председателят на ОбС Андон Тодоров със спешни мерки: Оптимизираме общинските дружества и обявяваме нови конкурси за управители
Иво Николов трябва да си подаде оставката, категоричен е парламентарният шеф

Да оптимизира общинските дружества –с тази задача се е заел председателят на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров. Според него те не функционират добре , защото работят на загуба като даде за пример „Паркинги и гаражи“, което има минимална печалба – 20 000 лева за последните 9 месеца.

Със свое писмо Андон Тодоров е изискал информация за числеността и договорите на общинските дружества, но е срещнал неразбиране от страна на „едни“ управители.

Идеята е да оптимизирам работата на тези дружества, като съставът им бъде намален, идеята е не само едни хора на мръзнат в студа, не може само едни заплатаджии да стоят там„, изтъкна той и допълни, че има хора на постовете без необходимия управленски опит. Тодоров обясни, че съвсем скоро, със Закон за публичните предприятия, ще се проведат конкурси във всички общински дружества за избор на нови управители.

Според него оптимизирането на работата им ще доведе до увеличаване на парите в общинската хазна. Новите управители трябва да предложат бизнес план за развитие на дружеството и всеки месец да се отчитат. Според него трябва да се търсят професионалисти, а не назначенията да стават на политически принцип.

Друго негово предложение е да се въведе „зелена зона“ и паркинг автомати, каквито работят в градове като Бургас, Ямбол и Пловдив. Според него по този начин ще се промени движението в Благоевград и ще се увеличат парите в общинската хазна. Един такъв автомат струва 5 000 лева, чрез паркинг автоматите корупционната практика ще отиде в историята. По думите му има сигнали, че граждани паркират в „синя зона“ за три часа, а плащат за един, което е недопустимо.

Тодоров е на мнение, че е необходимо обособяването на „зелена зона“ в центъра на града.

Председателят коментира и публикации, свързани със облаги и скъпи телефони на предишното ръководство на общината.  „Кога бивши вече служители на Общината ще върнат служебните телефони и дрехите, които са получили, имат ли тези хора морал“, попита местният парламентарен шеф.

Относно предложение за изграждане на нова сграда в близост до АУБ, Тодоров обясни,че неговата група няма да подкрепи предложението.

“ АУБ е нашата емблема ,предложението за застрояването трябва да бъде върнато в комисиите и да се прецизира“, обясни той и допълни,че има заявка за изказване по време на сесията от заявителя не предложението за строеж.

Според председателят на ОбС, началникът на местните данъци и такси  Иво Николов трябва да си подаде оставката, тъй като излезе информация,че е получил неправомерно пари от общината.

Председателят  Андон Тодоров обяви още на пресконференция, че от 12 март инициира срещи по населени места в общината. Обиколката стартира от кметството на село Изгрев, където ще бъдат поставени всички належащи за селото въпроси, един от тях е необходимостта от построяването на мост. Такава среща предстои и в благоевградското село Еленово, където ще бъде дискутирана темата за нуждата от изграждането на игрище.

Свързани новини

Скандал! Съветник от БСП заплашвал комшийка, тя пусна жалба до Общински съвет

vesito

Масова миграция от Благоевград към София. Ето къде се местят и колко струва

vesito

Шок! Родилка от кв.“Еленово“ почина по време на планирано секцио в МБАЛ-Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.