/Видео/ Протестиращите родители от Благоевград с призив към Мая Манолова: Искат становище по Националната стратегия, в която има много притеснителни точки, а те ще влязат в сила от 2020!

Протестиращите майки от Благоевград и Кюстендил се срещнаха с Мая Манолова , която вчера имаше открита приемна в Благоевград.Поводът за срещата бе притесненията на майките относно приетите нови точки и приетите нови закони, които ще влязат в сила от 2020 година.Националната стратегия 2020-2030 г. е оттеглена към момента, но опасенията на родителите е са, че рано или късно отново ще бъде предложена на дневен ред.

Лицето на протестите в Благоевград Люси Манова, която е неотлъчно до майките каза:Искаме да поканим Манолова на среща с парламентарно представени партии и депутати в НС, където тя да изрази своето становище за Стратегията, въпреки че е оттеглена. Срещата ще се състои на 4-и юли в София.Искаме да покажем, че това е сериозно, че има много притеснителни точки в приетите нови закони, влизащи в сила от 2020.

Днес отново родителите излизат на протест този път на автошествие срещу приетите „по терлици“ промени в законите, прокарващи идеите на „спряната“ Стратегия за детето.Началото ще бъде в 18.30ч. Начална точка на автошествието: ЮЗУ „Неофит Рилски“Маршрут: ЮЗУ „Неофит Рилски“- бул. Димитър Солунски- бул. Пейо Яворов- ул.Симеон Радев- 14ти Полк- ул.Александър Стамболииски- Младежки дом- Джамията- ул.Митрополит Борис- бул.Кирил и методи- бул. Димитър Солунски- ЮЗУ „Неофит Рилски“.Организаторите имат нужното разрешение от община Благоевград за провеждане на протеста.

dav

Свързани новини

Сашо от Благоевград отпадна от „Фермата“ след епичен дуел с Ивайло!

az

Напушен младеж подкара „Мерцедес“ в Благоевград

az

Нямат спирка! Бусовете на „Жандармерията “ отново в Благоевград…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.