/Видео/ Язовир „Дяково“  в критично състояние, запълнен на 36,98% …

Министерство на околната среда и водите предприе действия за ограничаване на водовземането от комплексни и значими язовири за питейно-битово водоснабдяване с наличен обем под 50%, съобщиха от институцията. Спира се водовземането за цели, различни от питейно-битовите, за язовирите „Дяково“, „Асеновец“ и „Ястребино“. МОСВ уведоми ВиК операторите, водоползвателите и експлоатационните дружества, стопанисващи тези язовири, да ограничават ползването за други цели с оглед обезпечаване на питейно-битовото водоснабдяване. Те са предупредени да предприемат на мерки за алтернативно водоснабдяване от други водоизточници за обезпечаване на питейно-битовото водоснабдяване на съответните населени места.

Язовир „Дяково“ към момента e с процент на запълване 36,98%. Язовирът се ползва освен за питейно-битово водоснабдяване и за промишлени цели, напояване и енергетика. С графика за декември 2019 г. ще бъдe ограничено водоподаването от него за други цели освен питейно-битовите.

От видеото и снимките ясно се вижда какво е количеството на водата…

 

 

Свързани новини

Рулетката се завъртя: Старият нов лидер се завръща с пълна сила! Йордан Андонов или Илиян Георгиев, на кой ще се падне честта да обедини разединената структура?
Въпреки анонимките, опозицията в ГЕРБ- Благоевград  доказа ,че е жива!

Пепи

Крадците не почиват! Обири в частни домоме и магазини в Пиринско…

az

Пожар лумна в голям квартал, евакуират хората

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.