Високо, високо в планината: Президентът Радев и планински водачи оборудваха заслон „Кончето“

12 одеала, аптечка с всичко необходими и други помощни средства доставиха планински водачи и президентът Румен Радев на заслона “Кончето” в Пирин.

Те ремонтираха разрушената от вандали маса пред заслона. Според Емил Божанов, планински водач от Разлог, президентът не е имал нужда дори от осигуровка високо в планината, съобщи бтв.

В похода се включиха директорът на Дирекция „Национален парк Пирин“ Росен Баненски, ръководителят на катедра „Туризъм, алпинизъм, ориентиране“ в Националната спортна академия доц. Александър Шопов и алпинистите Дойчин Боянов и Емил Божанов. Походът започна рано сутринта от хижа „Яворов“, премина през седловината „Кончето“ и завърши пред хижа „Вихрен“.

Държавният глава коментира и 13-те кандидати с интерес към АЕЦ „Белене”, от които седем искат да бъдат стратегически инвеститори. Добре е това, че има толкова засилен инвеститорски интерес, каза Румен Радев, но подчерта, че не смее да прави, каквито и да е прогнози.

Сред седемте кандидати да бъдат стратегически инвеститори в АЕЦ „Белене” има руски, китайски, корейски и германски компании.

 

Президенът Радев и спасители оборудваха заслона „Кончето” с одеала и аптечки снимка 1Президенът Радев и спасители оборудваха заслона „Кончето” с одеала и аптечки снимка 3

Свързани новини

Дете с колело се блъсна в кола на улица“Тодор Александров“ в Благоевград!

az

Тежка нощ в Благоевград! Двама младежи с разбити глави след в бой в…

Пепи

Помните ли Петър Гешев от Годлево ?! Съдът го наказа с 11 месеца затвор за екзекуция на коте…

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.