Елена Йончева пита: Разследват ли кмета на Банско заради „малкия Рилски манастир“?

„Добрата новина е, че бандата на ГЕРБ си отиват”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ за евроизборите Елена Йончева по време на среща в град Петрич. По думите ѝ авторитарната групировка, начело с Борисов, си отива и това е голям шанс да започне възстановяване на България. „Отиват си на 26 май”, категорична бе тя. „Днес сме на последно място по всички възможни показатели в Европа. Оттук нататък започва трудната битка по възстановяване на България. Успехът зависи от нас. Ние ще успеем, ще успеем и в Брюксел. Ще реализираме социалната ни програма. В Европа ще започне да работи европейска прокуратура. Неслучайно ГЕРБ се страхуват от избора на г-жа Кьовеши за европейски прокурор”, каза още тя. По думите на Йончева управляващите знаят, че ако им европейска прокуратура – има шанс за правосъдие и възмездие в България. „Проблемът в България е ограбването – 22 процента от БВП на България си заминават в резултат на корупция”, каза тя. Йончева констатира, че с 11 млрд. евро два милиона и половина българи могат да получат средни работни заплати. „Това е три пъти колкото бюджета на българското здравеопазване. С тези пари може да бъде съживена българската икономика”, каза още тя.
„Общините са превърнати във феодални владения, където една група, приближена до управляващите, източва общински и държавни европейски средства. Вчера в национален ефир, Борисов казва, че предстои да бъдат разследвани кметове на ГЕРБ – искаме да попитаме: разследват ли МВР и прокуратурата кмета на Петрич? Или кмета на Банско? За това, че обществените поръчки се печелят от определен брой приближени фирми на кмета и партията? За това, че кметът на Петрич отделя милион и половина лева за несъществуваща сграда?”, попита Йончева. Тя коментира, че кметът на Банско си е построил къща, която местните хора наричат „малкия Рилски манастир”. „Вярно ли е, че същият кмет дава обществените поръчки, свързани с инфраструктурата, на своя кумец?”, попита още тя. Знаете за „Кумгейт” в Хасково – Хасково не е изключение, а пример – как се ограбва България“, заключи Йончева

Свързани новини

Благоевградчани отдадоха почит към паметта на Яворов

az

ЮЗУ преподавател на косъм да получи инфаркт в полицията, вижте защо…

az

Победител в състезанието „Аз пиша грамотно” стана отборът на…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.