Еха! Баба от Бачево чукна 100 години, да и честит юбилея!

100-годишен юбилей отбеляза днес Надежда Катранджиева от село Бачево. Родена на 9 октомври 1919 година, баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог. За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.
Специални поздравления и пожелание за здраве , рожденичката получи от временно изпълняващият длъжността кмет на Община Разлог – инж. Венцислав Гърменов и кандидат кметът на село Бачево – Росица Чатлабашева .Те поднесоха букет цветя и подаръци на рожденичката.
Надежда Катранджиева се радва се на 4 деца, 9 внуци, 13 правнука и 5 пра – пра внуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците й – Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-млада от читалището в селото, което е създадено 1928 година и до трето отделение е учила в тогавашното килийно училище. Трудолюбива, с много борбен дух , прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна , споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкия живот.

Свързани новини

Опасен инцидент в Югозапада: Срути се стена в близост до детска площадка…

Пепи

Мистерии от Югозапада: Имала ли е Ванга в банката 16 милиона лева?

Пепи

Завоюван успех! Млад благоевградчанин грабна първо място в национален конкурс за диджеи

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.