Започна се! Първи сигнал за купуване на гласове е подаден във 2-ро РПУ в Благоевград

Сигнал за купуване на гласове е подаден във Второ районно управление в Благоевград.

Това съобщиха на пресконференция представители на Районната избирателна комисия в града.

Членове на РИК са отишли на място – в сградата на Помощното училище, макар че това не е от тяхната компетения. Установено е, че полицейски служители снемат обяснения от граждани, за да изяснят случая.

Основен проблем пред РИК в дните преди 26 май е била подмяната на огромна част от членовете на секционните избирателни секции в Пиринския край.

Само в една от 14-те общини в региона са сменени близо 300 души. Най-честите причини за смяната на състава на СИК са две, съобщи илинден прес. Първата е, че за членове на СИК са избрани абитуриенти, чиито балове се оказали в петък и събота и те отказали да бъдат ангажирани в изборния ден.

Втората причина е в много то пътуващи към Гърция, където да изкарат трите почивни дни – от петък до неделя, на плажовете на Бяло море.

От РИК уточниха, че до 10,00 часа в Благоевграддка област от общо 281 024 избиратели са гласували 17 696, което е 6,30% избирателна активност.

Най-много са гласувалите в община Банско – 1800 души или 16,73%, а най-малко – в община Гърмен – 592 души или 4,76%.

Свързани новини

Жена отиде на фризьор и остана без …

az

Жители и гости на Обел похапнаха курбан в чест на Малка Богородица

Веси

Крадци ошушкаха жилище в широк център на Благоевград!

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.