Затварят за посетители Парка за танцуващи мечки в Белица

Остават само два дни, през които може да бъде посетен Парка за танцуващи мечки в гр. Белица. 

В неделя, на 1 декември, той ще бъде затворен за посетители, което ще продължи до пролетта, съобщават от пресцентъра на резервата.

Желаещите да посетят обиталището на спасените животни могат да направят това днес и утре.

Повечето от домуващите там мечки вече спят зимен сън.

Паркът за реадаптация на танцуващи мечки е разположен в Южна Рила в местността Андрианов чарк на 12 км. от гр.Белица, обл Благоевград и на 180 км. от столицата София. Простира се на 120 000 кв.м. и на надморска височина от 1200 до 1 345 м. Основна заслуга за изграждането му имат фондациите „Четири лапи“ и „Бриджит Бардо“ и Община Белица,пише новини.Изграден е с помощта на световно признати експерти, изучаващи поведението и навиците на кафявата мечка. Той предлага на своите обитатели гъсти гори и хълмове за разходка и уединение, поляни и специално изградени слънчеви места за почивка.

Изградени са и различни по размер и форма езера за къпане и бърлоги за сън. По този начин на танцуващите мечки се осигурява естествена среда и защитено място за спокоен живот, близки до нормалните за техния вид. На това място мечките за първи път могат да почустват и демонстрират своите диви инстинкти и вродено поведение, потискани по време на тяхното робство.

 

Свързани новини

Жители на Бобов дол недоволстват от преминаването на камиони през града

Рени

Немотия до шия! Арестуваха баба в Благоевград, откраднала храна за 16 лева

az

Колко време ще продължи ремонтът на АМ Струма?

Пепи

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.