Кирил Десподов се върна в училището в Симитли

Септември Симитли е отборът на народа.С тези думи една футболна звезда Кирил Десподов докосна сърцата на деца и пораснали, хора със спортен дух, в Симитли. Ученикът се върна в училище. Футболната звезда Кирил Десподов изкара цял учебен час в училището си, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли. От училището, където имат гимназисти с профил спорт, го поканили на гости, за да си спомни неговите ученически години и да сподели свои спомени, да разказва за живота на спортиста и за големия футбол. Директорката на гимназията Таня Янкова го посрещна с екип, фланелка и шапка с логото на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, той, подготвен извади от чантата фланелка с неговата Деветка.

Децата от спортната паралелка в гимазията и от школата на Септември (Симитли) буквално го подложиха на кръстосан разпит. Цял учебен час Кирил Десподов отговаря на всякакви въпроси. От „Кой го е запалил по футбола“ до „Защо националния отбор не може да бие“. Много интересно им бе на деца и младежи да слушат за първите тренировки на Кирил Десподов при Христо Стоичков, за първия му гол в големия футбол, за неговите мечти. Най-много се зарадваха всички на верния отговор на въпрос на една девойка: Кой е отбора на народа? Без колебание, Десподов уцели: Септември Симитли! В истинска еуфория изпаднаха всички. И ученици, и футболисти, и учители.
Десподов бе приятно изненадан от изготвения от децата в симитлийското училище документален филм за него, който му представиха премиерно в салона на училището, където бе и срещата им.
Звездата на италиянския Каляри, роденият в Кресна Кирил Десподов е възпитаник на гимназията в Симитли. Гимназията, която е с традиции в спорта в училище. Училището, което е дало много имена на българския и световния спорт. Гимназията в Симитли е вписало в книгата си със славни спортни имена много. Сред тях са Свободко Трендафилов и Милица Петрова в плуването, Цветана Ралинска – медалистка по хвърляне на копие, Гергана Кирилова със 157 медала от европейски и световни първенства по вдигане на тежести, фуболистът Радослав Кирилов, в списъка са и кметът Апостол Апостолов и синът му Стефан Апостолов и още много други имена.
Спортна гордост на гимназията в Симитли са и активните спортисти Михаела Иванова – лека атлетика, Цветелина Стоилкова – плуване, Елизабет Иванова – художествена гимнастика. Футболистите от „Септември“ – Симитли в различните възрастови групи: Кирил Каменов, Йордан Пелтешки, Симеон Малиновски, Костадин Цеков, Стефан Михайлов, Габриел Цветанов, Кристиян Станоев, Денислав Ташев, Даниел Борисов и всички, които се занимават със спорт.

Свързани новини

„Пирин“ с нов вратар, вижте кой…

az

ЮЗУ студентката Биляна Дудова отново стъпи на европейския връх!

az

„Пирин“ пропиля два гола срещу Кариана

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.