Кмет от Пиринско яде мед от 100 лв. за бурканче

На Свети Дух миряни се събират за празничен курбан и на древно оброчище край село Полето. На оброчището преди години беше поставен най- християнският символ- 11 метров кръст, който да бележи вярата и отдадеността на миряните към Бог от Торици. Там историята е изключително интересна.

Преди години местните решили да преместят двете каменни плочи, белег на древното оброчище, в селото, за да са по-близо до тях. Последвали беда след беда, които спохождали местните. И те върнали каменните плочи в оброчището, разказват старите баби. Оттогава до днес жителите на Полето почитат Свети Дух на святото място, докъдето вече и с кола се стига.

Отслужен бе тържествен водосвет и благословена храната. Музика за празнуващите не липсваше, а кметът на селото Иван Манчев се бе погрижил за удобството на всеки. Кметът на община Симитли- Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет Владиир христов посетиха чудното място и вдигнаха наздравици с празнуващите.

Не липсваха и традиционните търгове на църковни празници. Депутат си купи хавлиена кърпа за 50 лв, кмет ще яде мед от 100 лв. за бурканче.

Свързани новини

Кръв оплиска пътя! Мъж почина при тежка катастрофа край Якоруда, четирима пострадаха

az

Газова бутилка гръмна в Симитли, мъж пострада тежко!

az

Д-р Васил Попов: Номинацията на ГЕРБ за кмет на Сандански дойде преди отговора на Етичната комисия за нарушенията

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.