Кулинар № 1 на Италия учи жители на Кресна как да разпознават доброто вино

Световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 г.Маурицио Ферери ще гостува в Кресна. Визитата е по покана на „Лозаро-винарско сдружението Керацуда, община Кресна“ този петък и събота.
Сред основните теми за обсъждане ще бъдат инстуционалното укрепване на сдружението, развитието на лозарството и винопроизводството от сорта „Керацуда“ (уникален сорт грозде, който вирее единствено в региона на Кресна), търсене на възможности за побратимяване на община Кресна с общини в Южна Италия, регионално развитие и др.

Г-н Ферери е специалист по маркетинг на традиционните продукти, член на Италианската федерация на готвачите (Federation of Italian Chefs; http://www.worldchefs.org), на Международния институт на дегустаторите на кафе (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè) и председател на българския клуб на Associazione Italiana Sommelier (Италианска асоциация на сомелиерите).

След официалната среща с кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, която ще се проведе от 13:00 до 14:30 часа на 19.04.2019 г, г-н Ферери ще се срещне с представители на ресторантьори, хотелиери и производители на био продукти в Кресна и региона, за да им предаде своя опит в правенето на успешен бизнес. На срещата г-н Ферери ще разкаже и много полезни и интересни неща за сомелиерството; за виното; за това как да разпознаваме доброто вино и как да откриваме неговите качества и т.н.

Свързани новини

Министър Младен Маринов ще инспектира ГКПП- Кулата

az

/Видео/ Боркините под ръководството на петричанина Петър Касабов, които прославиха българския спорт!

az

Инструктор от Благоевград: Щом хората дават по 1000 лв. за айфони, защо да не могат да дадат и за шофьорски курс?!

Веси

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.