Купон до зори! Кукерите поляха сребърната маска от Перник

На голям празник в село Брежани, кукерите получиха официално своята „Сребърна маска“ от Международния фестивал на маскардните игри „Сурва” в Перник. Кукерите от Брежани събрахa всички свои приятели, включили се в групата,която участва тази година на фестивала, за да се почерпят и да отпразнуват спечелената и чакана вече няколко десетилетия награда.
Кукери от Симитли, Крупник, Черниче,Полето, които подкрепиха брежанци в представянето им на Международния форум в Перник, седнаха на дълги трапези с организаторите от Брежани и вдигнаха наздравици за добре свършената „работа“, за спечелената престижнанаграда. Представител на община Перник дойде специално да връчи сребърното отличие на групата от Брежани, като пожела да печелят и да продължават традициите на кукерството със своя колорит и мерак.
Кметът на село брежани Благой Стефанов, който по традиция винаги предвожда групата, заедно с кмета на село Полето Иван Манчев, председателят на общински съвет Симитли – Владимир Христов, общинският съветник Владимир Благоев и още много гости вдигнаха наздравици за голямата награда и се веселиха с празнуващите. За веселбата се погрижи оркестър с жива музика,а хората, участници в групата, си пожелаха още дълги години да са задружни заедно и никога да не спират да продължават традициите.

Свързани новини

Страшни подробности: Ето как точно е убит поклонникът бай Коста…

Пепи

Драмата с ареста на благоевградските тризначки продължава, още скандални разкрития…

az

Подготвят празник на бозата, вижте къде…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.