Мистерия в Сандански: Масово отровени домашни и улични кучета!

За масово отравяне на домашни и улични кучета сигнализират санданчани. Само за седмица в централната градска част са отровени над 30 кучета, като сред тях има кучета от елитна порода, отглеждани в домашни условия.

85-годишната Цвета Цинзова е загубила в рамките на три дни двете си кучета. По-малкото било неотлъчно с баба Цвета, даже спяло в леглото й, разказа съседът й Тони Жилков и допълни, че възрастната жена е погребала кучето и не спира да плаче за него.

Баба Цвета била на разходка с кучето, когато от устата му започнала да излиза пяна. С такси го закарала на ветеринарен лекар, който й казал, че за жалост не може да бъде спасено.

Кучето е отровено със силна отрова и не е само то, а има още 30 само за седмица, отровени в Сандански. Това съобщи ветеринарният лекар Сашка Лечева.

Отрова във вид на хапчета е поставена като капани в централната градска част и кварталите “Изгрев” и около автогарата. От няколко дни изчезнаха и 5-те бездомни кучета, които близо година живяха в зелените площи пред сградата на Дома на културата.

Източник: struma.bg

Свързани новини

Какво се случва? Река Струма потече мътнозелена

Веси

Предизборно ли е? Евродепутатът Андрей Новаков дарява 20 000 лв. за…

az

Ето какво е прогнозирала Ванга за идващата 2020-та година…

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.