Най-възрастният столетник в Пиринско стана на 104 години

Дядо Димитър Перухов от Гоце Делчев подкара 104 години.

Той е най-възрастният в Пиринско жив столетник. Преди няколко години за 100-годишнината му бе връчеб почетния знак на града.

Димитър Перухов е роден на 22 юни 1916 година в Гоце Делчев, а родителите му са преселници от село Горно Броди, в днешна Гърция. През целия си живот се е занимавал с печатарство и книговезане,пише монитор. Той е известен в целия район като най-добрия подвързвач на книги. Своят 104-и рожден ден, Димитър Перухов посрещна заедно с част от най-близките си роднини в добро здраве и прекрасно настроение.

„Вашият личен празник е един прекрасен повод за житейска равносметка, защото вие сте от хората, които имате с какво да се гордеете – истински боец по дух, прекрасен занаятчия – книговезец, печатар. Работил дълги години за духовното израстване на неврокопчани! Както вашето семейство и близки, така и всички ни, жителите на град Гоце Делчев, се гордеем, че имаме съгражданин като вас, който да бъде наш ценен наставник и будител!“, се казва в поздравителния адрес.

Към днешна дата в Благоевградска област има още 4-ма столетници, които сами се грижат за себе си.

Свързани новини

Крадец! 17-годишен задигна хладилник, пералня и…

az

Тапа от автомобили край Благоевград! Задръстване се образува на Е-79

az

Огнен ад в Белица! Хвърчат четири пожарни, горяха къща и плевня

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.