Новите спирки в Благоевград като новите автобуси, хаос в транспортната схема!
Срещу 3 млн. лв. замазаха положението със стари автобуси

Транспортната схема в Благоевград, както и спирките не са обмислени добре от общинската управа. Местата за спирките на са предвидени за това нещо и едва ли отговарят на изискванията, коментират благоевградчани в социалните мрежи. Според тях на местата за спирките не може да се сложи само знак, а трябва да има и разширение и навеси за пътниците.

На места загражденията са премахнати и трябва да стъпиш на зелена площ, за да чакаш да дойде автобусът. На други места като спре автобусът задръства цялото движение.Шофьорите често недоволстват и свирят с клаксоните.

На места е оказано,че има спирка, но влиза в противоречие с други знаци, където се разрешава паркирането и хората са паркирали автомобилите си.На тези места пък автобусите трудно биха намерили място,за да спрат.

Голяма част от благоевградчани смятат, че новите автобусни спирки по линиите на градския транспорт в Благоевград не отговарят на правилата на движение по пътищата. Новите спирки бяха разкрити на 1-ви април и тогава започна нова реорганизация на движението, което създаде хаос.По същия начин е ситуацията и с обществената поръчка за новите автобуси в Благоевград.

В обществената поръчка ясно бе посочено, че възложителят трябва да заложи на екологичност на автобусите, придобиване на нов актив (нови автобуси).Автобусите обаче са стари и са на над 700 000 километра. Припомняме,че поръчката е 3 374 090.68 лв. ,където целта е да се обнови градския транспорт с нов, но за сметка на това благоевградчани ще се возят на стари автобуси от чужбина, закупени за 20 000 евро, коментират запознати.

 

/Видео/ Предизборно! Община Благоевград отпусна 3,3 млн. лв.за автобуси, втора употреба на по 1 млн.км., да возят благоевградчани

Свързани новини

Огнеборците в Югозапада на крак, пет пожара за едно денонощие в…

az

Пожар избухна в помощното стопанство на Рилската света обител!

Пепи

Акция на полицията, жандармерия и гранични започва в…

Blagoevgrad

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.