Нови системи за видеонаблюдение на ГКПП-ве със Северна Македония

Напредва изграждането на нови системи за видеонаблюдение на граничните пунктове „Гюешево“ на границата със Северна Македония и на „Олтоманци“ на границата със Сърбия. На ГКПП „Олтоманци“ монтирането вече завършило, а на Гюешево това трябва да стане до 1 септември т.г., казаха служители, предаде БНР.

Неофициално се коментира, че на двата пункта ще бъдат монтирани общо около 70 устройства за видеонаблюдение, както и други съоръжения. Отделно ще има помещение за устройствата, стълбове, разпределителни кутии, откъдето се задейства и командва системата.

Дейностите са по проект за около 4 млн. лева и той трябва да приключи до 7 ноември. Извършват го екипи на определено с конкурс на главна дирекция „Гранична полиция“ дружество, пише 19 мин..

Такива системи за видеонаблюдение се изграждат на 8 гранични контролно-пропускателни пункта, от тях са и тези на ГКПП „Гюешево“ и на „Олтоманци“.

Предвиден е и софтуер за разпознаване на регистрационни номера на МПС-та, преминаващи през пункта, UPS-и и др.

Досегашната система за видеонаблюдение на двата пункта не се демонтира, тя ще се включи към новоизграждаща се, която е по-чувствителна и покрива по-голям периметър.

Свързани новини

Дядо от Дупница го загази, ето какво откриха в къщата му…

Blagoevgrad

Неизвестен задигна със сила 1 000 лв. от мъж в Благоевград

Веси

Крупничанинът Мартин Тошев на екзотична почивка с приятелката си Надя

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.