Нощ на театрите в Симитли и Благоевград!

18 града у нас с над 170 събития ще се включат за седма поредна година в Нощта на театрите.

Локациите са София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен.

Тази година инициативата е с послание „Ти променяш играта. Играта променя теб“. Над 1500 творци от различни театрални стилове ще станат част от европейската платформа в България и ще представят своите продукции. Ще има над 90 сцени в 18 града, между 170 и 180 представления, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, срещи, театрални пътешествия, концерти, ателиета и поетични рецитали, пише новини бг.

Проектът „Нощни персонажи“ за първи път в своята история ще влезе в ново измерение и ще има своята добавена реалност напълно безплатно чрез приложението ArtiVive.

На 16 ноември цели пет часа ще имаме Live Cam, в който на живо във „Фейсбук“ ще гостуват любими творци и виртуално ще се срещнат с почитателите на театралното изкуство в България и по света.

Нощта на театрите ще се проведе едновременно в 11 европейски държави.сн.агенция бг

Свързани новини

Мъж от Югозапада заплаши продавачка с убийство от ревност: Ще ви застрелям и двамата, до ден два ще умрете и ще ви излежа!

az

Планови прекъсвания на електрозахрнаването за днес 19 ноемри в област Благоевград

az

Над 500 абсолвенти от Стопанския факултет към ЮЗУ получиха дипломите на тържествена церемония!

az

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.